Lučesku: Imamo šansu za finale; Emeri: Moramo biti na visokom nivou u revanšu

0 komentar(a)
Mirčea Lučesku, Foto: Beta/AP
Mirčea Lučesku, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.04.2016. 09:22h

Trener fudbalera Šahtjora iz Donjecka Mirčea Lučesku rekao je da njegova ekipa ove sezone na gostovanjima igrala dobro, pa tako vjeruje u dobar rezultat protiv Sevilje u revanš utakmici polufinala Lige Evropa.

"Mi i dalje imamo velike šanse za plasman u finale. Bili smo jako dobri ove godine na gostovanjima, pa ne vidim razlog da to opet ne bude tako", rekao je Lučesku.

Šahtjor i Sevila, aktuelni šampion Lige Evropa, odigrali su sinoć u Ukrajini neriješeno 2:2 u prvom meču polufinala.

"Mislim da je rezultat pravi pokazatalj utakmice. Stvorili smo mnogo prilika u prvom poluvremenu, čak smo umalo postigli četiri gola, a ne samo dva... U svakom slučaju, u završnici meča smo se umorili i pali u odbrani, što su oni iskoristili i stigli do izjednačenja. Igrači su uznemireni zbog toga, ali moramo da pređemo preko toga. I dalje imamo dobre šanse za plasman u finale", rekao je Lučesku.

Trener Sevilje Unaj Emeri ocijenio je da su oba tima u sinoćnoj utakmici pokazali da su zasluženo u polufinalu Lige Evropa.

"Ovaj duel i dalje veoma otvoren. Šanse za plasman u finale su podjednake. U revanšu ćemo morati da budemo na našem najvišem nivou ukoliko želimo da se plasiramo u finale", rekao je Emeri i dodao da nije iznenađen igrom Šahtjora, te da sličnu igru očekuje i u revanšu koji je na programu narednog četvrtka.

On je dodao da povreda Mikaela Kron-Delija deluje veoma ozbiljno i da će nakon današnjih detaljnih pregleda znati više o tome. Kron-Deli je na sinoćnoj utakmici u 72. minutu poslije jednog okreta prilikom prijema lopte iščašio lijevo koljeno.

Bonus video: