Špansko finale na vidiku

Viljareal - Liverpul 1:0, Šahtjor - Sevilja 2:2
3 komentar(a)
Liverpul Viljareal, Foto: Reuters
Liverpul Viljareal, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.04.2016. 21:19h

Viljareal je u posljednjim trenucima meča iskoristio prednost domaćeg terena, Šahtjor nije, a uz remi, primio je i dva gola, to je epilog prvih polufinalnih mečeva Lige Evrope

Na „Madrigalu“ se ove sezone nije naigrao niko, nije ni Liverpul, ali je tim Jirgena Klopa do 92. minuta imao rezultat koji je priželjkivao..

Gosti su u najvaćem dijelu meča usporili igru opasnog rivaka, kontrolisali ritam meča i situacije na terenu, pa je domaćin rijetko ugrožavao gol Minjolea.

Međutim, u posljednjim trenucima meča buknuo je talenat igrača Viljareala - brza akcija, sjajan prijem Denisa Suaresa, asistencija za Adrijana Lopesa, kome je ostalo da ubaci loptu u mrežu.

Do tog trenutka najopasniji je bio Soldado u prvom poluvremenu, a najbliži Bakambu, koji je na početku drugog poluvremena pogodio stativu, a u finišu natjerao Minjolea da vrhovima prstiju vadi loptu iz ugla.

Okvir gola spriječio je, na drugoj strani, Firmina da postigne kapitalno važan gol pred revanš.

Daleko od Donjecka, Šahtjor se u velikom dijelu meča u Ljvovu osjećao kao kod kuće, ali nije mogao više od 2:2 protiv dvostrukog uzastopnog osvajača.

Sevilja je već u šestom minutu povela, golom Vitola, koji je realizovao kontru i dodavanje Gameira, probacivši loptu kroz noge Pjatovu.

Reakcija ukrajinskog tima bila je munjevita.

Izjednačio je Marlos, preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca.

U 36. minutu Brazilac je režirao preokret. Efektno je prošao po lijevoj strani, sjajno je ubacio na peterac, a Taras Stepanenko glavom zakucao loptu u mrežu.

Šahtjor je konstantno pravio pritisak do posljednjih 15-ak minuta, kada su gosti odahnuli i odvažili se da krenu odlučnije naprijed.

Gameiro je bio blizu izjednačenja, njegov šut na gol-liniji blokirao je štoper Kučer, a dobre šanse imali su N’Zonzi i Kariko.

Dobar finiš gosti su krunisali u 82. minutu, kada je Fereira oborio Vitola u svom šesnaestercu, a Kevin Gameiro iz penala postigao 14. gol u karijeri na mečevima Lige Evrope.

Sevilja je sasvim blizu trećeg uzastopnog finala u takmičenju, koje je osvajala četiri puta.

Bonus video: