Napad na direktora Partizana, teže povrijeđene dvije osobe

9 komentar(a)
Vazura, Foto: Starsport
Vazura, Foto: Starsport
Ažurirano: 28.04.2016. 17:30h

Grupa huligana fizički je danas napala generalnog direktora Fudbalskog kluba Partizan, a tom prilikom su teže povrijeđeni njegov vozač i član obezbjeđenja.

Funkcioner Partizana nije povrijeđen u napadu.

Huligani su Vazuru napali ispred stadiona, a kamere su snimile incident.

Vazura je član Radne grupe koja predvodi Partizan, nakon što je uprava kluba podnijela ostavku sredinom decembra. Navijači su u više navrata tražili od čelnika kluba da odu i najavljivali su protest uoči vanredne Skupština kluba, jer se protive njenom održavanju.

Skupština je trebalo da se održi 12. aprila, ali je odložena i ponovo zakazana za 24. maj.

"Ovim putem javno pitamo dokle su pojedinci i interesne grupe, koje konstatno stvaraju atmosferu da je borba za vlast pitanje života i smrti, spremni da idu? Današnji incident nije bio samo napad na generalnog direktora FK Partizan, već i na sve ljude u klubu.

Pitamo i da li se ovime želi poslati poruka da su životno ugroženi svi koji drugačije misle, kako bi u atmsoferi linča, straha i prijetnji pojedinci ostvarili svoje namjere i preuzeli vođenje kluba“, navodi se, između ostalog, u saopštenju Partizana.

“Očekujemo da se otkriju ne samo izvršioci, već i inspiratori ovog napada i da oni koji u javnosti licitiraju sa izborima u Partizanu osude ovaj vandalski čin i svojim autoritetom pomognu smirivanju tenzija. Ovo nije Partizan i ko u najkraćem roku ne osudi ovaj napad nema više pravo da se nazove Partizanovcem", naveo je Partizan.

Bonus video: