Za ovaj Atletiko ne postoji nemoguće

Najefikasniji napad među polufinalistima Lige šampiona ostao je tup protiv najčvršće odbrane. Njom je komandovao Crnogorac, Stefan Savić, čiji je direktni rival, Robert Levandovski, bio najmanje zapažen čovjek na utakmici.
71 pregleda 11 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Reuters
Stefan Savić, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.04.2016. 22:07h

Madridski Atletiko preuzeo je komandu u polufinalnom dvomeču sa Bajernom nakon minimalne, ali kapitalne pobjede nad njemačkim gigantnom u grotlu „Visente Kalderonu” - 1:0 za četu Dijega Simeonea pred revanš u Minhenu narednog utorka.

Najefikasniji napad među polufinalistima Lige šampiona ostao je tup protiv najčvršće odbrane. Njom je komandovao Crnogorac, Stefan Savić, čiji je direktni rival, Robert Levandovski, bio najmanje zapažen čovjek na utakmici.

Uz borbu do granica fanatizma Simeoneova „vojska” zaustavila je jednu od najboljih napadačkih linija u Evropi, ali za sinoćnji rezultat nije bilo dovoljno samo to.

Trebala je i magija u napadu, a nestvarni Atletiko je ponovo imao - igrao se 11. minut kada je Saul u nadahnutom prodoru ka protivničkom golu „očisto travu” Bajernovim bekovima i elegantno, od stavive, poslao loptu iza leđa Manuela Nojera.

"Igrali smo da pobijedimo. Igrali smo da damo, ali i da ne primimo gol. Uspjelo nam je oboje. Sada nas čeka mnogo zahtjevan revanš, jer je Bajern fantastična ekipa - komentarisao je golman Jan Oblak, takođe veoma zapažen akter meča.

“Kolćonerosi” su u drugom poluvremenu, posebno u prvih 25 minuta, preživeli pravu opsadu, nevjerovatnu dominaciju Bajerna, ali je odbrana, kojom je izvrsno komandovao Stefan Savić, izdržala sve nalete i sačuvala mrežu.

Sličan pakao čeka Madriđane u revanšu, protiv napadača za koje se teško odlučiti ko je najopasniji, ali ako je neko sposoban da iskoristi 1:0 sa domaćeg terena, onda je to Atletiko, ekipa koja je ove sezone čak 33 puta sačuvala svoju mrežu na 51 meču (14 na posljednjih 16 mečeva u Ligi šampiona na Visente Kalderonu).

"Pokazali smo mnogo više agresije i hrabrosti u drugom poluvremenu, što nam je nedostajalo u prvom. Stvarali smo i šanse u nastavku, ali očigledno da to nije bilo dovoljno", komentarisao je Manuel Nojer, golman Bavaraca.

Trebala je Atletiku i doza sreće kod Bajernove opsade početkom nastavka, briljantan udarac Alabe sa skoro 30 metara pogodio je prečku Oblakovog gola.

Da to ipak nije bio ključni detalj na meču pokazalo se 20-ak minuta kasnije, napadač Atletika Fernando Tores je iz mnogo povoljnije pozicije, čistog zicera, pogodio stativu Nojerovog gola.

"Njihov gol je bio briljantan, ali istovremeno, to je bila i naša greška. Odbrana je bila dekoncentrisana. U suštini, nisam zadovoljan kako smo igrali. Počeli smo loše i upravo je gol Atletika posljedica naše spore igre u prvom poluvremenu. Ali, pred nama je revanš", komentarisao je trener Bajerna Pep Gvardiola.

Upravo je Toresova stativa, u 76. minutu, označila i kraj najveće Bajernove dominacije. Bavarci kao da su se uplašili da ne prime drugi gol iz kontre, Gvardiola je zamijenio Bernata, uveo defanzivca Benatiju, a domaćin nešto mirnije od očekivanog priveo meč kraju.

"U prvom poluvremenu stajali smo blizu igračima Bajerna, baš onako kako smo željeli. U nastavku je protivnik bio bolji, ali smo branili dobro, osjećali smo se i konforno na kraju. Prije svega, željeli smo da damo gol i uspjeli smo nakon sjajne individualne akcije Saula. Sve je i dalje otvoreno, Bajern će napadati u revanšu, imaće i navijače iza sebe, ali sam siguran da ćemo i mi imati šanse", komentarisao je Dijego Simeone.

Revanš je već u utorak na "Alijanc areni".

Bonus video: