Ćolo: Ovo je kao rat; Pep: Atletiko zna i da napada

9 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.04.2016. 11:25h

Dijego Simeone i Pep Gvardiola pamte velike bitke i dok su bili igrači, znaju se dobro i kao treneri, ali nikada nisu imali ovako važan međusobni duel.

Sada se sastaju u polufinalu Lige šampiona - Simeone je tu drugi put u tri godine, Gvardiola je u završnici Lige šampiona praktično na svom terenu...

"Protivnik ima mnogo više opcija od nas, ali u ratu kakav je ovaj ne pobjeđuje vojska koja ima više vojnika na raspolaganju nego ona koja ih bolje koristi", u svom stilu je duel Atletika i Bajerna najavio Simeone.

Ćolo je potom priznao da veoma cijeni trenerski rad kolege na klupi Bavaraca:

"Znam da će ovo biti težak meč. Znamo šta je Bajern, kao i da Gvardiola odlično vodi utakmicu, da je spreman i na improvizacije. Iz trenerskog ugla - ova utakmica je veliki izazov za mene", ističe Ćolo.

Na pitanje kakav rezultat želi pred revanš, dao je konkretan odgovor:

"Izaći ćemo na teren s namjerom da pobijedimo!

Gvardiola je svjestan kvaliteta Madriđana.

"Atletiko nije samo organizovana ekipa kada brani gol, već mnogo više od toga - spreman je da napadne svakog", rekao je Gvardiola, kojem je ovo treće polufinale u tri godine na klupi Bajerna.

"Ako osvojim evropsku titulu, moj posao je kompletiran. Ali, bez obzira na to, mislim da sam bolji trener sada nego prije tri godine", dodaje Pep.

Biće ovo repriza finala Kupa šampiona iz 1974. kada je Bajern osvojio evropsku titulu.

Prema najavama, dio spektakla biće i naš Stefan Savić, koji bi trebalo da igra od prvog minuta u dresu Atletika.

Bonus video: