Budućnost i Rudar na korak od finala

"Plavi" gostuju na Cetinju, a Pljevljaci dočekuju Bokelj
0 komentar(a)
Budućnost - Lovćen, Foto: Filip Roganović
Budućnost - Lovćen, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.04.2016. 08:33h

Budućnost i Rudar imaju danas priliku da u revanš mečevima polufinala Kupa potvrde pobjede iz prvih mečeva i plasiraju se u finale.

Ekipe koje jure prvoplasiranu Mladost i koje imaju samo teoretske šanse da osvoje prvenstvo, mogle bi 2. juna pod Goricom u velikom finalu Kupa da se obračunaju za drugi trofej.

Budućnost igra sa Lovćenom na Cetinju, uz „idealnih” 2:0 iz prve utakmice, te strahovitu formu u posljednjih mjesec i po...

"Imamo lijepu prednost iz prvog meča, ali ako ne uđemo u revanš kako treba, možemo da dobijemo vrlo neugodnu utakmicu. Lovćen će sigurno biti motivisan da nam oteža posao. Igramo u odličnoj formi i ukoliko budemo na nivou prethodnih mečeva, plasiraćemo se u finale. Nema potrebe da branimo prednost iz Podgorice, idemo na pobjedu i u revanšu", kaže defanzivac Budućnosti Nikola Vukčević.

Rudar nema prednost od dva, već od jednog gola razlike (1:0), stečenu, doduše, na gostujućem terenu, protiv Bokelja u Kotoru. I Pljevljaci su, dakle, blizu finala, ali su oprezni pred revanš na svom stadionu.

"Bokelj je iskusna i kvalitetna ekipa koja to demonstrira u kontinuitetu, pa je jasno da je pred nama težak zadatak bez obzira na rezultatsku prednost koju smo stekli pretprošle srijede. Vjerujem, ipak, da smo dovoljno iskusni da privedemo posao kraju i plasiramo se u finale. Raduje dobra forma većine igrača, a i primjetno je veće samopouzdanje nakon nekoliko dobrih igara i rezultata", kaže Vuko Bogavac, pomoćni trener Rudara.

Cetinjani i Kotorani se ne predaju, traže još jednu šansu...

"Jurimo dva gola zaostatka, ali dok god ima šanse nadamo se da možemo do finala", kaže mladi prvotimac Lovćena Željko Marković.

Cilj Lovćena je rani gol koji bi ugorzio prednost Budućnosti. Bokelj u Pljevljima, s druge strane, ne mora odmah da napadne...

"Poraz iz prvog meča nas je udaljio, ali nije gotovo. Kada smo već došli do polufinala, ne želimo tek tako da završimo priču. Uradićemo sve da nadoknadimo poraz iz prve utakmice. Biće teško, ali smo sposobni da uradimo tako nešto", kaže trener Bokelja Slobodan Drašković.

Njegov tim ima i "alternativu" - plasman u Evropu kroz prvenstvo, gdje čvrsto drži 4. mjesto.

Oba revanša počinju u 16.30 časova.

Bonus video: