Velika nula: Siti i Real bez rizika

Na "Etihadu" se očekivao spektakl, ali ni Pelegrini ni Zidan nisu htjeli da napadnu. Na kraju više, ipak, žale Madriđani
59 pregleda 4 komentar(a)
Pepe, Foto: Reuters
Pepe, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.04.2016. 21:41h

I Manuel Pelegrini i Zinedin Zidan su najavljivali igru za gol više u prvom meču polufinala, a umjesto toga navijači na "Etihadu" su dobili - šahovsku partiju, okršaj timova koji jedan drugom nisu prepustili ništa.

Mančester siti i Real Madrid odigrali su bez golova, ali i bez ambicije da makar malo rizikuju i napadnu rivala...

Hart spasilac

A ako ima zadovoljnih onda su to Englezi, jer su u posljednjih 20 minuta preživjeli dva velika zicera zahvaljujući Džou Hartu.

Prvi put nakon kornera šuta glavom Kazemira, potom i kada je Pepe (takođe poslije prekida) sa tri metra gađao pravo u grudi golmana "građana".

Utisak je da su i Pelegrini i Zidan tako dobili ono što su htjeli, ali je pitanje da li je i jedan od ova dva tima poslije prvih 90 minuta bliži finalu u Milanu 28. maja.

Moguće da je to, ipak, Real - zato što je večeras pokazao zrelost na teškom terenu bez Kristijana Ronalda (nije prošao posljednji fitnes test), kao i Karima Benzeme, koji je zamijenjen na poluvremenu.

"Da je bilo finale, igrao bih. Nije ništa ozbiljno", rekao je Ronaldo.

Kada na terenu nije Portugalac Zidan možda i ima opravdanje za ziherašku partiju u Mančesteru.

Zbog sličnih izdanja su svojevremeno na udaru javnosti bili mnogo slavniji treneri u "kraljevskom klubu", poput Fabija Kapela ili Žozea Murinja. Ali, vremena se mijenjaju - ovo je trenutak kada i u Realu znaju da nije bitno kako, već samo doći do borbe za trofej u Gradu mode.

A Siti? Poražavajuća je činjenica da za 90 minuta nijednom nije probao ozbiljnije da ugrozi oslabljeni Real i traži pobjedu kojom bi povećao šanse pred revanš.

Dok je Kevin de Brujne imao snage, engleski predstavnik je makar djelovao kao tim koji bi mogao nešto da uradi naprijed, a kada je Belgijanac ostao bez daha, Real je zagospodario terenom...

"Nismo razočarani, prihvatamo ovaj rezultat i nastavljamo dalje. Spremni smo za revanš, biće velika borba dva ozbiljna tima", rekao je Hart. De Brujne je, ipak, zadržao malo snage za finiš, pa je u 92. minutu prodorom izborio prekid i izveo slobodan udarac koji je namučio Kejlora Navasa.

Pelegrini: Ovo nije bio plan

"Nisam zadovoljan! Nije bio plan da igramo ovako, morali smo da budemo mnogo bolji u napadu. Mnogo je poremetila povreda Davida Silve, dok je on bio na terenu izgubili smo igru. Rezultat 0:0? Kada već nismo pobijedili, onda je remi bez golova dobar", rekao je Pelegrini.

Umjesto šoua viđen je tek četvrti meč Reala ove sezone koji je završen rezultatom 0:0, a drugi u Ligi šampiona, nakon što golova nije bilo ni u Parizu protiv PSŽ-a u grupnoj fazi.

A ako Siti želi da prođe, mora da uradi ono što ove sezone nije uspio niko u Madridu - da postigne gol.

Real na svom terenu ove sezone ima pet pobjeda u isto toliko mečeva i gol razliku - 18:0! Šahtjor je primio četiri, PSŽ jedan, Malme osam, Roma dva, a Volfsburg tri pogotka.

"Biće drugačija utakmica u Madridu. I Real će igrati drugačije, a mi ove sezone igramo veoma dobro u gostima. Tako da nismo bez šansi, naravno", poručio je Čileanac i dodao da Silva neće biti spreman za revanš.

Zidan je upitan za taktiku imao spreman odgovor:

"Nekada igrate onoliko koliko vam protivnik dozvoli. A kada nemate loptu u nogama, onda morate da pronađete način da se odbranite. Zadovoljan sam kako smo to uradili", istakao je Zidan. Francuzu su opet, kao u meču protiv Vofsburga, pukle pantalone.

"Tada je pukla desna nogavica, sada lijeva... Bruka!". našalio se trener Reala.

Bonus video: