Stilijan Petrov želi da se vrati fudbalu

0 komentar(a)
Stilijan Petrov, Foto: Beta/AP
Stilijan Petrov, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.04.2016. 18:21h

Nekadašnji reprezentativac Bugarske i kapiten Aston Vile Stilijan Petrov rekao je danas da bi želio ponovo da igra fudbal, iako tri godine nije nastupao zbog leukemije koju je nedavno izliječio.

"Odlučio sam da pokušam ponovo da igram fudbal na najvišem nivou. Ljudi će sigurno imati mnogo pitanja i mnoge nedoumice, ali siguran sam da mogu ponovo da povratim formu ako budem vrijedno trenirao", rekao je Petrov za Birmingem mejl.

Petrov ima 36 godina. Njemu je u martu 2012. dijagnostifikovana leukemija, a 14 mjeseci kasnije morao je da se povuče iz fudbala, jer je bolest napredovala.

"Želja mi je da povratim formu na nivo koji sam imao kada sam morao da se povučem. Vidjećemo dokle će me to dovesti. Moja želja ostaje Aston Vila", rekao je nekadašnji kapiten Aston Vile, koji je od početka sezone trenirao s omladincima tog kluba.

Petrov je karijeru počeo u CSKA iz Sofije, a 1999. godine prešao je u Seltik sa kojim je za sedam godina osvojio osam trofeja. Od 2006. do 2013. godine nastupao je za Aston Vilu.

Za selekciju Bugarske odigrao je 106 utakmica i postigao osam golova.

Bonus video: