Savić za "Marku": Vjerujemo u ono što radimo i nastavićemo tako

2 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Pablo Moreno/Marca
Stefan Savić, Foto: Pablo Moreno/Marca
Ažurirano: 26.04.2016. 15:00h

"Nakon povrede Dijega Godina, Crnogorac je spreman da preuzme komandu odbrane Atletika u polufinalu Lige šampiona sa Bajernom".

Tako madridska "Marka", jedan od najuticajnijih sportskih dnevnika u Evropi, počinje opširan intervju sa Stefanom Savićem pred sjutrašnji prvi meč polufinala na Visente Kalderonu.

"Samo je devet mjeseci pod Simeonovim nadzorom, ali mu ne treba više vremena za prilagođavanje. Sa istim spokojem sa kojim neutrališe rivale na terenu, iščekuje veliki dvomeč sa Bajernom. Slijepo vjeruje u ono što radi i savršeno se uklapa u profil igrača Atletika. Ni nesigurnost zbog problema sa povredom koje je imao u posljednje vrijeme ne mijenjaju njegov govor. Stefan Savić nema nikakvu sumnju", piše "Marka".

Uvijek ste razmišljali utakmicu po utakmicu, ali Bajern nije kao svaka druga utakmica...

"Mnogo značajna utakmica, jer je u pitanju polufinale Lige šampiona. Za nas kao da je finale, daćemo na terenu sve što budemo imali".

Atletiko je u istoriji dva puta igrao u finalu Lige šampiona i oba puta je poražen u samom finišu. Da li to ponekad komentarišete u svlačionici?

"Ne pričamo o finalu, ne pričamo ni o onome što je bilo, jer to pripada prošlosti. Razmišljamo samo o sadašnjosti, svaka utakmica je posebna na svoj način".

Ipak, mnoge tvoje kolege su igrale finale protiv Reala prije dvije godine i žele još jednu šansu...

"Svako želi da osvoji Ligu šampiona, ali moramo da ostanemo hladni i da damo sve od sebe u polufinalu. Biće teško protiv Bajerna, ali vjerujemo".

Utakmice sa Bajernom biće sudar različitih fudbalskih stilova.

"Bajern je izuzetno značajan klub na svjetskoj mapi, ako ne i jedan od najboljih. Imaju totalno drugačiji stil od našeg, ali to je ljepota fudbala, možete igrati na različite načine i stići do cilja koji je pred vama, Vidjećemo nakon utakmice čiji je stil bolji.

Da li je način na koji ste pobijedili Barselonu u četvrtfinalu put kojim treba da idete i protiv Bajerna?

"Bajern i Barselona imaju sličan stil, ali to opet ne znači ništa jer su u pitanju različiti timovi. Svaka utakmica je posebna".

Da li su vas u svlačionici zaboljele riječi Rumenigea, koji je kritikovao kvalitet igrača Atletika.

"Nismo, ne pričamo o tome šta drugi misle. Puno je komentara, mi smo skoncentrisani na teren i to je jedino mjesto gdje želimo da pričamo".

Znači li to da cilj koji je Simeone postavio sa Atletikom u Evropi smeta nekim klubovima?

"Znamo da postoje timovi koji ne vole naš stil, ali mi vjerujemo u ono što radimo i nastavićemo".

Je li vam dodatni teret to što ste u polufinalu u društvu tri ekonomski moćnija kluba?

"Atletiko kao klub raste iz dana u dan i nadam se da ćemo uskoro moći da kažemo da smo na nivou naših rivala".

Propustio si više od dva mjeseca zbog raznih povreda, jesi li spreman konačno?

"Bio sam povrijeđen, ali sam već odigrao dva meča po 90 minuta, protiv Granade i Atletik Bilbaoa. Osjećam se dobro".

Ušao si protiv Barselone tek u finišu revanša. Koliko ti je žao što si propustio te duele?

"Bilo je teško, patio sam mnogo gledajući utakmice, prvi sa tribina, drugi sa klupe. Ipak, srećan sam što imam šansu da igram polufinale Lige šampiona",

Koliko će Atletiku nedostajati Godin?

"On je lider tima i nedostajaće puno, ali svi igrači su utrenirani za ovaj sistem igre i spremni su kada dobiju šansu. Nadam se da će se Godin oporaviti i vratiti se što je prije moguće, a mi ćemo se potruditi da se njegov izostanak osjeti što manje".

Kada možemo da kažemo da će navijači Atletika gledati najboljeg Savića.

"Svaki put kada istrčim na teren dajem najbolje od sebe, tako da je to uvijek najbolji Savić. Naravno, još sam mlad i znam da mogu da poboljšam razne segmente igre, ali vjerujem u svoje kvalitete".

Čak i kada su na horizontu napadači kalibra Levandovskog, Milera, Daglasa Koste, Riberija...?

"Ofanzivni dio Bajerna je definitivno najbolji u Evropi, ali i mi imamo veoma jak odbrambeni sistem, tako da se nadamo da možemo da ih zaustavimo".

Gdje je ključ za prolaz? Šta je važnije sjutra, dati gol ili ga ne primiti?

"Nikada ne znate šta je najbolje, ali u suštini, u fudbalu je uvijek najbolje kada pobijedite. Protiv Barselone smo izgubili prvi meč 2:1 pa smo u revanšu na našem stadionu pobijedili i prošli dalje".

Jedan od Simeoneovih slogana je vjerovati u sebe, pa tek onda gledati druge.

"Upravo to, ako ne vjerujete u svoje kvalitete, ne možete očekivati mnogo. Vjerujemo da imamo šanse i to je najvažnije".

Bonus video: