Etihad ne pamti takav spektakl

Pelegrini traži od igrača da savladaju euforiju, Zidan hoće makar gol na „Etihadu”: Sjutra u Madridu Atletiko - Bajern
0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.04.2016. 12:03h

„Momci, držite emocije pod kontrolom i imamo šansu”, bila je poruka Manuela Pelegrinija upućena igračima na posljednjem obraćanju javnosti pred večerašnji meč polufinala Lige šampiona protiv Real Madrida na „Etihadu”.

U toj jednoj rečenici Čileanac je otkrio kakva je euforija u plavom dijelu Mančestera pred utakmicu svih utakmica za „građane” koji do ove sezone nikada u istoriji nisu igrali ni četvrtfinale elitnog evropskog takmičenja.

Istorija je ispisana duelima sa Pari Sen Žermenom, ali Siti i navijači ne prestaju da sanjaju - njihov naredni cilj je odlazak na „San Siro” 28. maja.

"Moramo da naučimo da se nosimo sa pritiskom i da, koliko god to čudno zvučalo, uživamo u ova dva duela. Polufinale se ne igra svake godine, a i ne postoji ekipa koja u toj fazi takmičenja želi da bude samo epizodista. Kako ćemo igrati? Onako kako jedino umijemo - napadaćemo!", rekao je Pelegrini.

Pelegrini na ljeto svakako ide iz Sitija, osvojio evropsku titulu ili ne...

"Moj posao je da završim sezonu ovdje najbolje što mogu. Da li ćemo biti šampioni ili ne - naravno da nije isto. Titula prvaka Evrope je posebna priča, ali sada mislimo samo o prvoj utakmici protiv Reala. Emocije moramo da iskontrolišemo", kazao je Pelegrini.

Znam sve o Realu i Kristijanu

Istorija pripada Realu, ali pored veličine kluba nema mnogo faktora koji bi u ovom trenutku Madriđane mogli da proglase u velikog favorita.

Jer, ni ovaj Real sa Zinedinom Zidanom ne djeluje nepobjedivo, boljke odbrane su često u velikim mečevima znale da budu nenadoknadive čak i kada je Kristijano Ronaldo u top formi.

"Znam sve o Realu, znam sve o Kristijanu... Igrao sam četiri puta protiv njega i svaki put je bilo 0:0, što znači da je moja odbrana dobro radila. On je sjajan igrač i vrhunac je dostigao u Madridu", dodao je Pelegrini, bivši trener „merengesa”.

Zizu najavljuje: Idemo na gol više

Madriđani su u odličnoj seriji u Primeri, iznenada su došli u situaciju da se bore za titulu, Zidan je u debitantskoj sezoni stigao do polufinala Lige šampiona... Zadovoljstvo na „Santjago Bernabeuu” teško da je moglo da bude veće u ovom dijelu sezone.

"Ko ima veće šanse? Uvijek sam smatrao da na ovom nivou takmičenja favorita teško može da bude i da su šanse 50-50. Naš plan je, međutim, jasan: da izađemo na teren s namjerom da damo gol i da pobijedimo. Takav je naš mentalitet", ističe Zidan.

Kristijano Ronaldo će biti spreman, a izgleda i Karim Benzema.

"Plan je da igraju. Mislim da će obojica biti spremni, ali tek treba da prođu posljednje testove", dodao je Francuz.

Bejl: Sada samo čujem riječ „undesima”

A napadač Reala Garet Bejl se vraća na Ostrvo spreman da se opet dokaže pred navijačima koji su ga dobro upamtili iz perioda kada je nastupao za Totenhem. Velšanin je u intervjuu za „Tajms” pojasnio šta znači igranje u Realu:

"Liga šampiona znači sve. Čim dođete u klub postaje vam jasno koliko to takmičenje znači... Kada sam došao, riječ koju sam najviše puta čuo bila je - „desima”. Deseta titula je osvojena i mislio sam da je sa tim završeno, ali ne. Sada se jedino čuje - „undesima”. To je u prirodi kluba, svake godine je osvajanje Lige šampiona cilj", rekao je Bejl.

Bonus video: