"Bild": Humels ide u Bajern za 30 miliona

52 pregleda 1 komentar(a)
Mats Humels, Foto: Reuters
Mats Humels, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.04.2016. 16:21h

Mats Humels je prošao Bajernovu omladinsku školu, nikada nije dobio pravu šansu u prvom timu, ali izgleda da je došlo vrijeme za povratak u Bavarsku.

Njemački "Bild" danas je objavio da je štoper Borusije iz Dortmunda dogovorio transfer u Minhen, a "milioneri" će navodno dobiti 30 miliona eura za obeštećenje.

Prema informaciji tiražnog lista, Humels će potpisati četvorogodišnji ugovor po kojem bi trebalo da zarađuje oko 10 miliona eura po sezoni.

Humels je 2008. stigao u Dortmund kao pozajmljen igrač iz Bajerna, a godinu kasnije je otkupljen za četiri miliona eura.

Brzo je postao jedan od lidera u timu Jirgena Klopa i među najtraženijim štoperima na svijetu oko kojeg su "ratovali" Barselona, Mančester junajted, Arsenal...

"Ako moj sin bude išao iz Borusije logično je da to bude jedan od pet ili šest najboljih timova na svijetu. I, da, svi znamo da je među njima i Bajern", rekao je nedavno Matsov otac i menadžer.

Humels će biti treći fudbaler u posljednje tri godine koji je iz Borusije otišao u Bajern - nakon Marija Geceac i Roberta Levandovskog.

Bonus video: