Pelegrini zna kako protiv Ronalda

„Znam sve o Kristijanu... Igrao sam četiri puta protiv njega i svaki put je bilo 0:0, što znači da je moja odbrana dobro radila”, rekao je trener Sitija
56 pregleda 0 komentar(a)
Manuel Pelegrini, Foto: Reuters
Manuel Pelegrini, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.04.2016. 13:09h

Fudbaleri Mančester sitija dočekaće sjutra Real Madrid u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

Siti je prvi put u polufinalu Lige šampiona, a treći među četiri najbolja u nekom evropskom takmičenja. Predstojeći duel je prvo polufinale Sitiju još od 1971. godine.

Na drugoj strani, klub iz Madrida će po rekordni 27. put igrati u polufinalu Lige šampiona, a šesti uzastopno.

Ono što nije dobro za „kraljevski klub” je to da je samo jednom ušao u finale u posljednjih pet godina i to u sezoni 2013/14, kada je i osvojio 10. titulu u Ligi šampiona.

„Sjutra ćemo izaći na teren s namjerom da pobedimo, kao što uvijek i radimo. Pokušaćemo i da ne primimo gol, jer će to biti važno u revanšu. Biće to velika utakmica”, rekao je fudbaler Real Madrida Marselo.

Napadač Reala Garet Bejl je istakao da mu je, čim je došao u klub, bilo jasno šta na „Santjago Bernabeuu” znači Liga šampiona.

„Liga šampiona znači sve. To je glavni prioritet svake godine. Čim dođete u klub postaje vam jasno koliko to takmičenje znači... Kada sam došao, riječ koju sam najviše puta čuo bila je - la desima. Deseta titula je osvojena i mislio sam da je sa tim završeno, ali ne. Sada se jedino čuje - la undesima. To je u prirodi kluba, svake godine je osvajanje Lige šampiona cilj”, rekao je Bejl za “Tajms”.

Bejl je naveo i da će u sjutrašnjoj utakmici biti mnogo važno da on i njegovi saigrači postignu gol, ali i da ga ne prime.

„Na ‘Bernabeuu’ smo veoma jaki i imaćemo puno šansi. Revanš na domaćem terenu mnogo znači psihološki”, dodao je on.

Najveća prijetnja po gol Sitija će svakako biti Kristijano Ronaldo, kojeg Manuel Pelegrini dobro poznaje, jer ga je trenirao u njegovoj prvoj sezoni u Realu, a znao je da ga zaustavi u mečevima sa drugim klubovima.

„Znam sve o Kristijanu... Igrao sam četiri puta protiv njega i svaki put je bilo 0:0, što znači da je moja odbrana dobro radila. On je sjajan igrač i vrhunac je dostigao u Madridu”, rekao je trener Sitija.

Prva utakmica polufinala Lige šampiona izmedju Mančester sitija i Real Madrida igra se sjutra od 20.45.

Bonus video: