Mata: Nenormalno je koliko zarađujemo

„U fudbalskom svijetu je moja plata normalna, ali u poređenju sa 99,9% Španije i ostatka svijeta, sramotno je koliko zarađujem“, rekao je vezista Mančester junajteda
3 komentar(a)
Huan Mata i Nikolas Otamendi, Foto: Beta/AP
Huan Mata i Nikolas Otamendi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.04.2016. 08:43h

Svakog dana možete da čujete kako neki fudbaler zgrće bogatstvo, kako Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo, Nejmar i ostatak elitnog društva zarađuju desetine miliona eura godišnje, ali nije da to baš svakome odgovara.

Fudbaler Mančester junajteda Huan Mata kaže da bi pristao na znatno manju platu, ali samo uz uslov kada bi u fudbalu važniji bio sport, a ne biznis.

„Mogu da razumijem šta navijači misle, u fudbalskom biznisu kao da su vlasnici važniji od navijača. Ovo sada nije kao stari fudbal, nije bilo toliko medijske priče i ljudi sa različitim interesima. Ne uživam u toj strani fudbala, ali volim igru, trening i mečeve“, rekao je 27-godišnji fudbaler u španskom TV šouu Salvados.

Vezista Mančester junajteda je priznao da i on previše zarađuje, ali da bi se toga lako odrekao.

„Rado bih pristao na smanjenje plate kada bi bilo manje biznisa u sportu. Na ovom nivou smo plaćeni vrlo dobro, ali nema velike razlike u životu ako si plaćen ’X’ ili ’X+3. Mi živimo pod staklenim zvonom - u poređenju sa ostatkom društva, zarađujemo ogromne sume novca. U fudbalskom svijetu je moja plata normalna, ali u poređenju sa 99,9% Španije i ostatka svijeta, sramotno je koliko zarađujem“.

Mata je gostovanje zaključio riječima da ga nekada čak i plaši koliko je zaštićen, te da život fudbalera nije normalan.

„Pravi život je ono što žive moji prijatelji - traže posao, prijavljuju se na socijalnu pomoć, emigriraju... To je normalno“, zaključio je Mata.

Bonus video: