Demonstracija moći: Lester četvorkom najavio šampionsko slavlje

Na kraju, "šampionski" i rezultat: Lester - Svonsi 4:0! Još pet bodova u posljedja tri kola treba Lesteru da matematički osigura titulu
4 komentar(a)
Lester, Foto: Reuters
Lester, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.04.2016. 17:19h

Lester gazi ka antologijskoj tituli!

U utakmici koju su britanski mediji i analitičari proglasili potencijalnom "zamkom za lisice", ujedno i posljednjim velikim psihološkim testom, momci Klaudija Ranijeri demonstrirali su sve što treba da ima šampionski tim - karakter, mirnoću, čvrstinu i efikasnost.

Na kraju, "šampionski" i rezultat: Lester - Svonsi 4:0!

Još pet bodova u posljednja tri kola dijeli "lisice" od senzacionalnog slavlja. Možda će trebati i manje, jer Totenhem tek treba da odigra utakmicu 35. kola (sjutra kod kuće sa VBA) i vrati zaostatak na pet bodova.

Sve bi moglo da bude jasnije u narednom kolu, kada vodeći gostuju velikanima engleskog fudbala - Lester Mančester junajtedu, a Totenhem Čelsiju.

I bez toga je, međutim, mnogo toga jasno, samo bi veliki pad u posljednja tri kola (osim sa Junajtedom, Lester igra sa Evertonom i Čelsijem) mogao da zaustavi tim za koji navijaju skoro cijela Engleska i Evropa, osim navijača Totenhema.

"Šampionska žurka na stadionu Kings Paur, Lester je nestvarno blizu", napisao je BBC.

"Odigrali smo fantastičnu utakmicu. Bez Vardija, svaki igrač je morao da pruži još više, a to se i desilo. I dalje sanjamo, ali su naši snovi realni. I kada letite visoko, važno je da ostanete u realnosti. Totenhem je fantastičan tim i mi ćemo se bopriti do kraja", kazao je Ranijeri.

Za jednu od najubjedljivijih pobjeda ove sezobe "lisicama" nije trebao Džejmi Vardi. Ranijeri je postavio blok na sredini terena i čekao kontre i polukontre, koje su bile ubitačne za tim čiji su igrači očigledno već na ljetnjem odmoru.

Svaki od četiri gola domaći su postigli na sličan način. I najmanju grešku Velšana, fudbaleri Lestera su surovo kažnjavali-

Igrao se 10. minut kada je početnički kiks Vilijamsa Marez iskoristio da pokaže klasu i pogodi bliži ugao za 1:0.

U 30. minutu, Uljoa je ostao sam na prvoj stativi i centaršut Drinkvotera iz prekida glavom pretvorio u 2:0.

Isti igrač je u 60. minutu realizovao školski kontranapad koji je poveo Šlup, da bi Olbrajton pet minuta prije kraja šutem iz blizine izazvao totalni delirijum na stadionu "King pauer".

"Osvajamo titulu, osvajamo titulu", ponovili su navijači pjesmu koju pjevaju već tri mjeseca.

Njihovi snovi uskoro bi mogli da postanu stvarnost.

"Sjedim na fotelji kraj televizora, navijam, skačem i pomalo plačem! To je ono što samo fudbal može da uradi za vas", napisao je na Tviteru jedan od najčuvenijih fudbalera Lestera, Gari Lineker.

Arsenal nije mogao do gola u Sanderlendu, pa su izabranici Arsena Vengera igrom bez golova izgubili treće mjesto. "Tobdžije" imaju isti broj bodova kao Mančester siti, po 64, ali "građani" imaju bolju gol razliku i to za osam postignutih golova više.

Sanderlend je, sa druge strane, tim bodom izišao iz zone ispadanja, ali mu slijedi grčevita borba sa Noričem i Njukaslom. Sanderlend i Norič imaju po 31 bod iz 34 utakmice, dok "svrake" sa utakmicom više imaju bod manje.

Rezultati:

Lester - Svonsi 4:0

Marez 10, Uljoa 30, 60, Olbrajton 85.

Sanderlend - Arsenal 0:0

Subota:

Liverpul - Njukasl 2:2 (2:0)

Bornmut - Čelsi 1:4 (1:2)

Aston Vila - Sautempton 2:4 (1:2)

Mančester siti - Stouk 4:0 (2:0)

Ponedjeljak:

Totenhem - VBA

Bonus video: