Pari Sen Žermen odbranio Liga kup Francuske

Pari Sen Žermen je već odbranio titulu nacionalnog prvaka, a ima šansu za trostruku krunu, jer 21. maja na Sen Deniju igra finale Kupa Francuske sa najvećim rivalom, Olimpikom iz Marseja
0 komentar(a)
Pari Sen Žermena, Foto: Reuters
Pari Sen Žermena, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.04.2016. 21:25h

Nestvarna greška Adame Sumaoroa je surovo kažnjena, Pari Sen Žermen je sa igračem manje stigao do pehara u Liga kupu Francuske.

Lil je imao šansu da se domogne prvog pehara nakon duple krune u sezoni 2010/11, jer je u 70. minutu, pri rezultatu 1:1, isključen Adrijen Rabio. Četiri minuta kasnije je Sumaoro pokušao da izbije loptu glavom, ali je perfektno asistirao Anhelu di Mariji, koji je sa 30 metara poslao loptu pored istrčalog Viktora Enjeame. Marko Baša je pokušao da je stigne, ali nije uspio...

„Sveci” su poveli možda i neregularnim golom Havijera Pastorea u 40. minutu, a u 49. je iz slobodnog udarca izjednačio Đibril Sidibe.

Pari Sen Žermen je već odbranio titulu nacionalnog prvaka, a ima šansu za trostruku krunu, jer 21. maja na Sen Deniju igra finale Kupa Francuske sa najvećim rivalom, Olimpikom iz Marseja.

Nakon gola odluke je u igru ušao Marko Verati, koji je zbog povrede zadnje lože bio van terena od 20. februara.

Strahovalo se da će odlični plejmejker preskočiti i Evropsko prvenstvo u Francuskoj, ali je sada jasno da će Antonio Konte računati na čovjeka oko kojeg se vrti igra „azura”.

Bonus video: