Simultanka Budućnosti u Nikšiću, Mladost više nije tako sigurna

Budućnost u crnogorskom derbiju deklasirala Sutjesku - čak 4:0 u Nikšiću, za povratak na minus sedam u odnosu na Mladost, koja je drugi put ove polusezone izgubila u Grblju. Na minus sedam i Rudar, nakon pobjede u Tuzima
0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Vijesti
Budućnost, Foto: Vijesti
Ažurirano: 23.04.2016. 16:40h

Dobija li borba za titulu u CFL-u neočekivani zaplet u finišu sezone - Budućnost je ubjedljivom pobjedom u crnogorskom derbiju protiv Sutjeske u Nikšiću (4:0) prišla Mladosti na sedam bodova, ujedno i poslala poruku lideru da je spremna da se bori do kraja.

Mladost je drugi put ove polusezone poražena od Grblja u Radanovićima - nakon martovskih 1:0, ovoga puta je bilo 2:0 za domaće. To nije iskoristila samo Budućnost, već i Rudar, da pobjedom nad Dečićem u Tuzima (1:0) takođe smanji razliku na sedam bodova.

Šest kola prije kraja Mladost više nije tako sigurna na vrhu, s obzirom da će do kraja sezone gostovati Budućnosti, a dočekaće Rudar na svom stadionu.

Golove za Budućnost u najubjedljivijoj pobjedi kraj Bistrice u nezavisnoj Crnoj Gori godine postigli su Raspopović, Pajović, Marko Burzanović i Vušurović. Istakao se i napadač Radomir Đalović, koji je tri puta asistirao.

U ekipi Sutjeske se nakon osam mjeseci pauze zbog teške povrede vratio najbolji igrač Stevan Kovačević.

Lideru su u Grblju presudili Zorica i nepogrješivi Jablan, dok je Miroje Jovanović donio Rudaru pobjedu u Tuzima.

Bokelj je napravio novi veliki korak ka Evropi pobjedom nad Mornarom u Kotoru (2:0), dok je Lovćen prekinuo seriju od četiri poraza i pobjedom nad Petrovcem napravio skok na tabeli od tri koraka.

U Danilovgradu, u direktnom okršaju za opstanak, Iskra i Zeta su remizirali 1:1.

Rezultati 27. kola:

Sutjeska - Budućnost 0:4

Raspopović 9, Pajović 28, Marko Burzanović 48, Vušurović 67.

Grbalj - Mladost 2:0

Zorica 17, Jablan 47.

Dečić - Rudar 0:1

Jovanović 73.

Bokelj - Mornar 2:0

Kotorac 32, Macanović 90

Iskra - Zeta 1:1 kraj

Kalezić 44. - Živković 24.

Lovćen - Petrovac 1:0

Perutović 81.

Tabela: Mladost 58, Budućnost, Rudar 51, Bokelj 47, Sutjeska 40, Dečić 33, Grbalj 31, Lovćen, Iskra 29, Zeta, Petrovac 28, Mornar 21.

Parovi 28. kola (30. april): Rudar - Sutjeska, Budućnost - Bokelj, Mladost - Dečić, Zeta - Lovćen, Mornar - Iskra, Petrovac - Grbalj.

Bonus video: