Klop: Želimo da ispišemo istoriju, ali polako - ima još 19 mečeva

Tek je polovina sezone, svašta može da se dogodi, ali ekipa djeluje ubjedljivo, puna je samopouzdanja
2355 pregleda 2 komentar(a)
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.12.2018. 18:37h

Liverpul tri decenije čeka na titulu prvaka Engleske, a nakon 19. kola Premijer lige nada je veća nego ikad.

Pobjedom nad Njukaslom 4:0, a nakon drugog vezanog kiksa Mančester sitija, “redsi” su stekli šest bodova prednosti na vrhu, ispred Totenhema...

Tek je polovina sezone, svašta može da se dogodi, ali ekipa djeluje ubjedljivo, puna je samopouzdanja...

“Svaka naredna utakmica je za nas kao finale. Moramo da zadržimo ovaj ritam, da pokušamo da dobijemo nekoliko narednih utakmica i da onda vidimo gdje smo”, rekao je Dejan Lovren.

Liverpul ima dvije trenerske legende – Bila Šenklija i Boba Pejslija, ima i Rafu Benitesa, koji im je donio Ligu šampiona 2005.

Jirgen Klop, koji je danas ostvario 100. pobjedu na klupi Liverpula, može da uđe na listu besmrtnih heroja kultnog kluba.

“Ovo je fantastičan dan, a ne fantastična predstava. Zadovoljan sam igrom u napadu, bilo je grešaka u defanzivi”, rekao je Nijemac nakon meča.

Naravno, priča o tituli je zabranjena, a Klop je imao zanimljivu opservaciju na poraz Sitija u Lesteru.

“Kada sam čuo da Siti gubi, pomislio sam – 'lijepo'. Navijači su bili u euforiji, očito im niko nije rekao da Totenhem vodi 5:0”, efektno je poentirao Klop, aludirajući da je i Totenhem apsolutno opasan rival za prvo mjesto.

“Dobro je da imamo šest bodova više. Bolje nego da nemamo. Ali, tek je 19. kolo... Situacija jeste dobra, imamo veliku želju da ispišemo našu istoriju, ali polako...”.

Bonus video: