Rafi Benitesu bod na Enfild roudu, prvi golovi Azara

0 komentar(a)
Keleči Iheanačo, Foto: Reuters
Keleči Iheanačo, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.04.2016. 16:22h

Rafa Benites se vratio na "Enfild roud" i osvojio bod koji njegovom timu može da bude od velike koristi u borbi za opstanak - Njukasl je gubio od Liverpula sa 2:0, ali je golovima Sisea i Koldbeka u nastavku stigao do remija.

Staridž i Lalana su već nakon pola sata donijeli 2:0 timu Jirgena Klopa, kada su činilo da će "redsi" nastaviti seriju pobjeda...

Njukasl se poravnao sa Sanderlendom, uz dvije utakmice više, ali će morati da pretekne i Norič, od kojeg ima bod manje i utakmicu više.

Trebalo je da prođe 35 kola pa da prošlogodišnji najbolji fudbaler Premijer lige, Eden Azar, postigne prvi gol u elitnoj engleskoj diviziji ove sezone. Belgijanac je to uradio na gostovanju Bornmutu, i to ne jednom, već dva puta - Čelsi je slavio sa 4:1 i vratio se pobjedama nakon dva uzastopna poraza u Premijer ligi.

Ekipa Gusa Hidinka je takmičarski rasterećena u finišu sezone, ali može da odluči trku za titulu - još uvijek aktuelni šampion, naime, u posljednja četiri kola igra i sa Lesterom i sa Totenhemom, jedinim kandidatima da preuzmu tron.

A novi drugoligaš, Aston Vila, doživjela je jubilarni 10. uzastopni poraz. Na "Vila parku" je slavio Sautempton, uz dva gola Dušana Tadića.

Fudbaleri Mančester sitija izbili su na treće mjesto tabele Premijer lige, pošto su danas na svom terenu pobijedili Stouk sa 4:0.

Siti sada ima 64 boda, jedan više od Arsenala, koji sjutra igra sa Sanderlendom. Totenhem ima 68, a Lester 73. Oni imaju po meč manje.

Siti je postigao četiri gola iz šest udaraca u okvir.

Keleči Iheanačo postigao je dva gola, a ostali strijelci su bili Fernando i Serhio Aguero iz penala.

Rezultati:

Liverpul - Njukasl 2:2

Staridž 2, Lalana 30. - Sise 48, Kolbek 66.

Bornmut - Čelsi 1:4

Elpik 36. - Pedro 5, Azar 34, 90+1, Vilijan 71.

Aston Vila - Sautempton 2:4

Vestvud 45+1, 85. - Long 15, Tadić 39, 71, Mane 90+4.

Mančester siti - Stouk 4:0

Fernando 35, Aguero 43 (penal), Ihenaćo 64, 74.

Nedjelja:

Sanderlend - Arsenal

Lester - Svonsi

Ponedjeljak

Totenhem - VBA

Bonus video: