Manćini: Jovetić će iduće sezone postići 15 golova

9 komentar(a)
Stevan Jovetić, Roberto Manćini, Foto: Inter.it
Stevan Jovetić, Roberto Manćini, Foto: Inter.it
Ažurirano: 23.04.2016. 12:20h

Inter večeras igra sa Udinezeom, a trener Roberto Manćini je govorio o neostvarenim ciljevima ekipe, koja je u jednom trenutku u sezoni bila lider, a sada je četvrta sa sedam bodova manje od zone Lige šampiona...

"Na početku, kada su mnogi razmišljali o tituli, ja sam govorio da će to biti teško. Nisam to radio da bih držao ekipu na zemlji, već zato što sam znao da ima jačih ekipa od nas. Ali, naravno, žao mi je što smo sada četvrti a bili smo prvi. Žao mi je zbog igrača, koji su dali sve od sebe, i zbog kluba jer je cilj bio da se plasiramo u Ligu šampiona. Ali, iako završimo četvrti, Inter ostaje veliki klub", rekao je Manćini.

Jedan od razloga rezultata ispod očekivanja u Interu jeste nedovoljna efikasnost.

"Takav je fudbal, i moramo da popravimo napad. Niko nije mogao da pomisli da će, recimo, Jovetić da postigne samo četiri gola. Ubijeđen sam da će sljedeće sezone Jovetić dati 15 golova", dodao je Manćini, ne objašnjavajući gdje je crnogorski napadač igrati sljedeće sezone, u Interu ili negdje drugo.

Manćini je, potom, govorio zbog čega je, po njemu, Jovetić pružio manje od očekivanog.

"Imao je i probleme sa povredama. S obzirom na to da je tehnički sjajan igrač, Jovetić je mogao da postigne mnogo više golova. Ponekad je bio van ekipe zbog moje odluke, i teško se nosio sa tim trenucima", istakao je Manćini.

Bonus video: