Pet mogućih odluka Totija: Najveće šanse da zaigra u Lesteru

0 komentar(a)
Toti i Spaleti, Foto: Corrieredellosport.it
Toti i Spaleti, Foto: Corrieredellosport.it
Ažurirano: 23.04.2016. 10:07h

Rim je već neko vrijeme na nogama, svi se u "vječnom gradu", ali ne samo tamo, pitaju šta će Franćesko Toti uraditi na kraju sezone - da li će, zaista, nastaviti da igra, kako je najavio, ili će, pak, završiti karijeru, i postati potpredsjednik Rome, kako mu je, navnodno, ponudio predsjednik "vučice" Franko Palota.

Toti nije u dobrim odnosima sa trenerom Lućanom Spaletijem, koji "Princu Rima" "na kašičicu" šansu da igra. Spaleti je više puta ponovio da Toti treba da ima isti tretman kao bilo koji drugi igrač u ekipi, a sa 39 godina ga ne vidi kao nekoga ko treba da bude nosioc igre.

U Rimu, međutim, nije tako, zna to dobro i Spaleti, Toti je u gradu poput "visočanstva", nego koga navijači, jednostavno, obožavaju. Sa njim i bez njega, Roma nije isto.

Posebno nakon posljednje tri utakmice (Bolonja, Atalanta, Torino), u kojima je asistencijom i golovima donio Romi pet bodova, bez kojih bi treće mjesto i Liga šampiona bili pod velikim znakom pitanja, a sada je LŠ, praktično, osigurana (sedam bodova više od Intera, četiri kola prije kraja).

Toti bi, sada, mogao, da bude u startnoj postavi u derbiju sa Napolijem, u ponedjeljak. I zbog podrške navijača ekipi, koja, kako je sam priznao Spaleti, nije ista sa i bez Totija na terenu. To se najbolje vidjelo u finišu meča sa Torinom, kada je Toti, sa dva gola u tri minuta, doveo navijače do delirijuma.

Ali, da se vratimo na početak priče - gdje će Toti igrati iduće sezone. Svi istinski zaljubljenici u fudbalu, nadaju se da će to biti Roma, kako bi bajkovitu karijeru završio u klubu u kojem je i počeo.

"Bio sam optimista prije teških trenutaka, nakon meča sa Torinom sam sada još veći da će ostati u Romi", kazao je Đovani Malago, predsjednik Olimpijskog komiteta Italije, inače navijač Rome.

Totijev bliski rođak, sa kojim se Franćesko druži od malena, Anđelo Morocini je povjerio rimskom dnevniku Korijere delo sport, nakon večere sa Totijem, koje su želje legende Rome.

"Franćesko želi da nastavi da igra, i to, naravno, u Romi. Ali ne zavisi od njega. Jedno je sigurno, srećan je samo ako nastavi da igra. Osjeća se dobro, apsolutno ne želi da završi karijeru na ljeto. Ako mu Roma ne ponudi novi ugovor, razmisliće o drugim ponudama. Dokazao je koliko još uvijek može. Sa njegovim golovima, Roma je, praktično, osigurala treće mjesto. Ponavljam, on želi da ostane u Romii završi karijeru sa samo jednim dresom. Mnogo puta u proteklom periodu sam ga vidio tužnim, ali je nakon meča sa Torinom bio potpuno druga osoba", rekao je Totijev dugogodišnji prijatelj.

Korijere delo sport je objavio pet mogućih odluka Totija na ljeto

1) Toti ostaje u Romi još jednu godinu kao igrač (20% mogućnosti)

2) Toti prihvata ponudu kluba da završi karijeru i odmah postane potpredsjednik, kako što mu nudi predsjednik Palota (10%)

3) Toti prihvata bogatu ponudu araskog kluba Al Džazira (10%).

4) Toti odlazi u američku MLS ligu, u Kosmos, iako se posljednjih sati pojavila i mogućnost da mu ponudu pošalje i Njujork za koji nastupa Andrea Pirlo (25%).

5) Toti prihvata ponudu Klaudija Ranijerija da dođe u Lester i tamo završi karijeru, igrajući u Ligi šampiona (35%).

Bonus video: