Fudbaleri Ribnice prvi upoznati sa problemom sportskog klađenja

0 komentar(a)
Ribnica, Foto: Zid
Ribnica, Foto: Zid
Ažurirano: 22.04.2016. 18:32h

Fudbaleri i trener Ribnice prošli su radionicu o problemu kockanja koju je sporovelo "Savjetovalište Entera-Podgorica" pri ADP-Zid. Ovo je prva radionica sa sportistima koju je ADP-Zid realizovao u sklopu svog projekta.

FK “Ribnica” otvorio je vrata svog kluba i tokom 90 minuta imali su priliku da čuju koje sve vrste kockanja postoje i kako se od lake zabave i druženja u sportskim kladionicama veoma lako može utonuti u problem patološkog kockanja. Saznali su kako da prepoznaju osobu kojoj je kockanje počelo da pravi problem i kako da joj pomognu. Problemom patološkog kockanja ili zavisnosti od kockanja se bave u Savjetovalištu pri ADP-Zid tako što sprovode stručan tretman i pomažu osobama sa probolemom kockanja i članovima njihovih porodica da prevaziđu ovaj problem.

Fudbaleri su veoma zainteresovano na radionici razmijenili svoja iskustva i mišljenja o kockanju i klađenju i prenijeli jedni drugima poruke koliko ono može biti rizično za njih i kako im, iako tako još veća uključenost u sport, može uništiti profesionalne karijere, navodeći primjere iz prakse.

Trener je izrazio veliku zahvalnost na održanoj radionici i podržao rad i prevenicju kojom se bavi ADP-Zid, navodeći da je problem kockanja izrazito prisutan kod nas i jedna od najvećih opasnosti s kojom se današnji mladi susrijeću.

Osobe sa problemom kockanja ili članovi njihovih porodica mogu se obratiti za pomoć i informacije o tretmanu putem mejla: savjetovaliste@zid.org.me

Bonus video: