Pelegrini: Radujem se ponovnom susretu sa Realom, ali tamo idem kao rival

0 komentar(a)
Manuel Pelegrini, Foto: Reuters
Manuel Pelegrini, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.04.2016. 16:13h

Prvog juna 2009. Manuel Pelegrini imenovan je za trenera Reala.

Na klupi "merengesa" nije se održao ni godinu - smijenjen je 26. maja 2010, jer je "kraljevski klub" u Primeri zauzeo drugo mjesto, a u Ligi šampiona ispao u osmini finala.

Šest godina kasnije, čileanski stručnjak broji posljednje dane kao menadžer Mančester sitija (uskoro će ga zamijeniti Pep Gvardiola), a sudbina se poigrala sa njim dodijelivši mu Real kao rivala u polufinalu elitnog takmičenja.

"Madriđani ulaze u duele kao favoriti, zbog svog imena i istorije" - kazo je 62-godišnji Čileanac u podužem razgovoru sa novinarom madridske Marke.

"Vidjećemo da li će to potvrditi i na terenu. Obje strane imaju velike igrače. Real je u maloj prednosti, jer će u revanšu biti domaćin."

"Za nas je važno da mislimo i igramo kao veliki tim."

Pelegrini važi za hladnokrvnog, odmjerenog...

"Na sreću, imam punu kontrolu nad svojim emocijama."

Njegov stav neće poremetiti ni ponovni susret sa Realom.

"Postoje mnoge stvari koje vas tjeraju da se tresete iznutra. Međutim, kada ste trener, ako ne kontrolišete emocije to može da vas vodi ka pogrešnim odlukama. Imam vrlo dobre prijatelje u Madridu. Radovaću se što ih ponovo vidim, ali tamo idem kao rival."

Pelegrini se prisjetio dana kada je vodio "kraljevski klub".

"Bili smo tim u tranziciji, kome su nedostajala dva ključna igrača, koji su prodati tog ljeta. To su Roben i Snajder. Imali smo previše napadača, a malo veznih igrača. Nije to bio tim koji može osvojiti Ligu šampiona, ali prošli smo među 16 najboljih."

Siti u utorak dočekuje Real u prvom meču osmine finala. Revanš se igra 4. maja u Madridu.

Bonus video: