Mladost odbrojava: 12 bodova do titule

"Čvrsto vjerujem da ništa još nije riješeno, a želim da takvo razmišljanje prenesem na fudbalere", kaže trener Mladosti
73 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Rakojević, Foto: Filip Roganović
Nikola Rakojević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 22.04.2016. 12:50h

Sedam kola prije kraja sezone u CFL-u Mladost ima velikih 10 bodova prednosti u odnosu na Budućnost i Rudar i ogromne šanse da prvi put u istoriji osvoji šampionsku titulu.

Jer, mnogo toga bi trebalo da se dogodi „prvi put” pa da manji podgorički klub ispusti toliku zalihu.

Za ekipu koja je vezala čak 11 pobjeda na domaćem terenu, a koja je toliko iskusna da u prvoj ekipi ima čak sedmoricu fudbalera starijih od 30 godina, svaki filmski zaplet, karakterističan za englesko i špansko prvenstvo, djeluje nemoguć i nerealan.

Trener Nikola Rakojević je, međutim, vrlo oprezan pred finiš:

"Još nije gotovo", naglašava strateg Podgoričana, koji želi da takvo razmišljanje prenese i na igrače.

"Oni moraju da vjeruju da je istina ovo što pričam. Stvarno mislim da nije gotovo. Ali, uvjeren sam da imam fudbalere koji posjeduju i kvalitet i iskustvo da mogu da razmišljaju na takav način".

Teoretski, ekipi Mladosti je za osvajanje titule, od mogućih 21, potrebno još 12, a vrlo vjerovatno i 11 bodova, s obzirom na bolji međusobni skor od Budućnosti (dvije pobjede do sada) i najavu boljeg međusobnog skora od Rudara (pobjeda i remi pred treći duel u Podgorici).

Mladosti su, dakle, za titulu dovoljne još četiri pobjede na domaćem terenu, tamo gdje je Rakojevićeva ekipa dobila svaki meč još od 26. avgusta prošle godine.

I sve to pod uslovom da Budućnost ili Rudar dobiju sve svoje utakmice do kraja.

"Je li moguće da dobiju sve do kraja? Naravno da je moguće, u crnogorskoj ligi je sve moguće. Imamo, takođe, iskustva nekih drugih ekipa ranijih godina koje su imale veliku prednost, a umalo su je ispustile".

Iako niko nikada u našoj ligi nije ispustio ni približno manju prednost, Rakojević ne odustaje:

"Čvrsto vjerujem da ništa još nije riješeno!"

Na dodatni oprez trenera Mladosti tjera i podatak da slijedi serija derbija.

"To što igramo četiri utakmice na domaćem terenu do kraja, kao i što smo u dobroj seriji kod kuće, ne mora ništa da znači. Jer, nakon gostovanja Grblju u subotu, gdje se ne sjećam kada smo posljednji put dobili, pa utakmice sa Dečićem kod kuće, čeka nas serija utakmica sa ekipama koje su među prvih pet. Dakle, Sutjeskom, Bokeljom, Budućnosti i Rudarom. Tako da nam ni raspored ne dozvoljana da se opustimo".

Na pitanje koliko bi prva titula šampiona značila za klub kao što je Mladost, ali i njega kao trenera, Rakojević odgovara:

"Ne želim da pričam od tome dok matematički ne osvojimo titulu", zaključio je trener Mladosti.

Ko s kim do kraja

Mladost (58 bodova) Grbalj (u gostima), Dečić (kući), Sutjeska (u gostima), Bokelj (kući), Budućnost (u gostima), Rudar (kući), Mornar (kući)

Budućnost (48) Sutjeska (u gostima), Bokelj (kući), Mornar (kući), Rudar (u gostima), Mladost (kući), Petrovac (u gostima), Zeta (kući)

Rudar (48) Dečić (u gostima), Sutjeska (kući), Bokelj (u gostima), Budućnost (kući), Mornar (kući), Mladost (u gostima), Petrovac (kući)

Bonus video: