Hodžson: Runi će možda biti na klupi na EP

0 komentar(a)
Vejn Runi, Foto: Reuters
Vejn Runi, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.04.2016. 10:27h

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson rekao je danas da će kapiten Vejn Runi biti u sastavu za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, ali da igrač Mančester junajteda nema sigurno mjesto u prvom timu.

Hodžson će moći da računa na najbolje strijelce Premijer lige iz ove sezone, Harija Kejna iz Totenhema, koji je do sada postigao 24 gola i Džejmija Vardija iz Lestera (22), pa bi najbolji strijelac u istoriji engleske reprzentacije Runi mogao da bude na rezervnoj klupi.

"Naravno, žestoka je konkurencija na toj poziciji i razumijem zbog čega se postavljaju pitanja ko bi trebalo da igra. Runi zaslužuje mjesto medju 23 igrača i ne vidim zbog čega bih ga izostavio, ako je 100 odsto spreman i igra utakmice. Nešto bi baš moralo da se dogodi da odlučim da ga izbacim iz tima, poslije dve godine koliko je kapiten i više od 20 utakmica u kojima je bio važan dio grupe", rekao je Hodžson, prenijeli su britanski mediji.

Hodžson je dodao i da neće pozvati fudbalera Junajteda Markusa Rašforda, pošto misli da Evropsko prvenstvo u Francuskoj "dolazi prerano" za 18-godišnjeg igrača.

Rašford je od svog debija za Mančester junajted u februaru odigrao 13 utakmica i postigao sedam golova.

"Što se tiče državnog tima bilo bi veoma hrabro pozvati ga. To bi značilo da izostavljate nekoga ko u ovom trenutku ima više razloga da bude pozvan", rekao je Hodžson.

Evropsko prvenstvo održaće se od 10. juna do 10. jula u Francuskoj, a Engleska će igrati u Grupi B sa Rusijom, Slovačkom i Velsom.

Bonus video: