Ibanjes ide sa Hrvatima na Euro?

56 pregleda 0 komentar(a)
Luis Ibanjes, Foto: GOAL.COM
Luis Ibanjes, Foto: GOAL.COM
Ažurirano: 20.04.2016. 12:18h

Lijevi bek Crvene zvezde Luis Ibanjes mogao bi da zaigra za reprezentaciju Hrvatske na Evropskom šampionatu, prenosi Jutarnji list.

Kako se navodi, Argentinac koji ima hrvatski pasoš, dugo je nosio dres zagrebačkog Dinama igra u životnoj formi, sa devet golova i 12 asistencija jedan je od najzaslužniji za Zvezdinu titulu i bio bi idealno rješenje za Hrvatsku.

Naime, selektor Ante Čačić zbog povrede Josipa Pivarića nema opciju na poziciji levog beka, koju su ranijih godina pokrivali Danijel Pranjić i Ivan Strinić.

Jutarnji list podsjeća da bi, ako dobije poziv, Ibanjes postao tek drugi Zvezdin igrač u dresu Hrvatske, nakon Roberta Prosinečkog, a u naslovu se potencira činjenica da je on prvi stranac kapiten u istoriji "crveno-bijelih".

"Ibanjes je za mene najprijatnije iznenađenje, fenomenalno je borben, hrabri saigrače, zamjenik je kapitena. Što se mene, a i Zvezde, hoće li igrati za hrvatsku reprezentaciju, to je samo njegova odluka", rekao je Džajić.

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević u svom stilu kaže da bi Ibanjesov nastup za "vatrene" mogao da poboljša odnose između Srbije i Hrvatske. "Mislim da je to već fudbalska diplomatija, možda bi nastup Zvezdinog kapitena za Hrvatsku bio prvi čin pomirenja dvije države napetih odnosa. Zamislite, Argentinac miri Hrvate i Srbe", istakao je Blažević.

A sam Ibanjez ističe da nije opterećen pozivom, ali da je spreman.

"Nisam opterećen pozivom, igram na super nivou, u jednoj izuzetno sportskoj atmosferi i dajem sve od sebe klubu za koji igram, kao što sam davao i Dinamu. Ako poziv dođe, spreman sam za reprezentaciju, jer mi je okruženje poznato, igrao sam sa većinom igrača u Dinamu. Vrsaljko, Badelj, Mandžukić, Brozović, Pjaca, Kovačić..., sve su to moji bivši saigrači i prijatelji, znamo se u dušu", izjavio je Ibanjes.

Bonus video: