"Hrabri sokoli" u junu na Kupu kralja u Bangkoku?

0 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.04.2016. 16:54h

Ako Fudbalski savez Crne Gore prihvati poziv, naša reprezentacija će početkom juna učestvovati na 44. „Kupu kralja" u Bangkoku.

Fudbalski savez Tajlanda je, naime, objelodanio dva od tri protivnika na pomenutom turniru koji će biti održan od 3. do 5. juna - sigurni rivali Tajlanda su Ujedinjeni Arapski Emirati i Jordan, a očekuju se i potvrdan odgovor crnogorske kuće fudbala.

"Nakon sastanka članova izvršnog komiteta Fudbalskog saveza Tajlanda Izvršni komitet je izabrao Ujedinjene Arapske Emirate, Jordan i Crnu Goru za ovogodišnji „Kup kralja”, rekao je generalni sekretar FS Tajlanda, Pol Gen Pisan Jundilok.

"Ujedinjeni Arapski Emirati i Jordan su potvrdili učešće, a narednih dana očekujemo isto i od Crne Gore", dodao je Pisan Jundilok.

Generalni sekretar FS Tajlanda je objasnio da će Crna Gora, ako prihvati, zamijeniti Hrvatsku, koja je namjeravala da na "Kup kralja" pošalje drugi tim.

"Jako je dobro što ćemo se susresti sa timovima sa Bliskog Istoka i Evrope. Pomenute reprezentacije su bolje rangirane na listi FIFA, pa će biti dobar test za nas", izjavio je selektor Tajlanda, Kiatisak Senamuang.

Turnir će se igrati po nokaut sistemu, pobjednic polufinala će igrati finale.

Ono što je izvjesno je da će izabranici Ljubiše Tumbakovića krajem maja u Antaliji odigrati prijateljsku utakmicu sa Turskom.

Bonus video: