Klop pred gradski derbi sa Evertonom: Totalna ludnica, igrači me ne slušaju

"Razgovarao sam s njima u svlačionici nakon pobjede nad Bornmutom (nedjelja), no mislim da me je iko slušao. Svi razmišljaju o Evertonu. Totalna je ludnica", komentarisao je Klop u svom stilu pred sjutrašnji duel sa Evertonom
0 komentar(a)
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.04.2016. 14:28h

Njemac Jirgen Klop vratio je slavnom Liverpulu prepoznatljivi duh, pa se svaka naredna utakmica "redsa" dočekuje sa nestrpljenjem.

A posebno kada je na redu - derbi Mersisajda protiv Evertona.

Nestvarnim preokretom u četvrtfinalu Lige Evrope u revanšu sa Borusijom Dortmund klub iz grada Bitlsa podsjetio je na najslavnije trenutke iz bogate prošlosti, a meč sa Evertonom dolazi baš u pravo vrijeme.

Meč Premijer lige na na programu je sjutra (srijeda) u 21 sat na "Enfild roudu".

"Jako sam srećan zbog utakmice sjutra. U moru velikog broja mečeva radujem se jednom ovakvom okršaju, za koji nisu potrebne dodatne riječi. Igrači su veoma motivisani. Razgovarao sam s njima u svlačionici nakon pobjede nad Bornmutom (nedjelja), no mislim da me je iko slušao. Svi razmišljaju o Evertonu. Totalna je ludnica", komentarisao je Klop u svom stilu.

"Fudbaleri i svi u klubu drugačije dišu pred takve utakmice. Jednostavno, ogroman je pritisak i niti jedna ekipa nema ulogu favorita. Sve je moguće i to je nešto najljepše u fudbalu".

Ovo je Klopov prvi gradski derbi sa Evertonom. Njemac je preuzeo Liverpul baš nakon gradskog derbija prošle godine, koji je bio oproštajni njegovom prethodniku Brendanu Rodžersu (1:1).

Derbi Mersisajda Klop je uporedio sa derbijem pokrajine Rur, između njegovom bivšeg kluba Dortmunda i Šalkea.

"Moj prvi derbi je krenuo katastrofalno. Utakmica se igrala 2008. godine. Nakon 54. minuta gubili smo s 3:0 kod kuće, a Kevin Kuranji je promašio je nevjerovatnu priliku za 4:0. U tom trenutku nadamo sam se da moja žena zna gdje nam stoje koferi, kako bi nas spakovala. No, preživjeli smo a onda u drugom poluvremenu stigli do 3:3. Bila je to luda utakmica", prisjeća se Klop.

Bonus video: