Figo: Barsina situacija nije normalna, sada treba da pokažu karakter

I sam Figo je jedna od najkontroverznijih figura u istoriji Barselone, njegov prelazak u redove najvećeg protivnika Real Madrida navijači u Kataloniji ni dan-danas ne mogu da oproste.
58 pregleda 0 komentar(a)
Barselona, Foto: Reuters
Barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.04.2016. 12:56h

Ono što se dešava Barseloni nije normalno i kosi se sa fudbalskom logikom, smatra nekadašnji fudbaler katalonskog giganta, Luis Figo.

Barsa je na putu da u samo dvije sedmice prospe sve što je stvarala ove sezone.

Četiri meča bez pobjede u prvenstvu, uključujući tri vezana poraza (od Real Madrida, Real Sosijedada i Valensije), te ispadanje od Atletika u četvrtfinalu Lige šampiona, doslovno su uzdrmali temelje "Nou Kampa" uoči raspleta sezone.

Do prije samo 15 dana Barsa je imala sve, a sada rizikuje da ostane bez ičega.

"Ovo što se dešava Barseloni nije normalno. Izgubiti toliko mečeva zaredom, za tim koji je tako dobro igrao ove sezone, nije baš logično, ali kada se nađete u takvoj situaciji, onda sve ide kako ne treba", kazao je Figo.

"Očigledno da se radi o problemu mentalne prirode i ne zavisi baš sve od kvaliteta fudbalera. Ipak, ovo je pravi trenutak kada igrači Barselone treba da pokažu karakter. Liga je otvorena i sve može da se dogodi do kraja".

Barselona je ekspresno istopila bodovnu prednost koja joj je ulivala sigurnost, pa je sada izjednačena sa Atletikom (uz bolji međusobni skor) i ima bod više od Reala, takođe uz bolji međusobni skor.

Samo pobjede do kraja sezone, a ostalo je još pet kola, garantuju Kataloncima titulu. U slučaju bar jednog kiksa, jedan od madridskih rivala mogao bi da preuzme trku i dođe u situaciju da osvoji titulu.

Najteži Barsin ispit je sjutrašnji - gostovanje Deportivu iz La Korunje na "Riazoru" u vanrednom, 34. kolu. Rivali takođe imaju teške utakmice, Atletiko gostuje u Bilbau, dok Real dočekuje Viljareal.

"Stvari su sada jako napete i to smanjuje prostor za greške. Ali, ovo su momenti kada se najbolje vidi karakter igrača", dodao je Portugalac.

I sam Figo je jedna od najkontroverznijih figura u istoriji Barselone, njegov prelazak u redove najvećeg protivnika Real Madrida navijači u Kataloniji ni dan-danas ne mogu da oproste.

"Obično ne razgovaram sa katalonskim medijima, ali ovog puta pravim izuzetak", kazao je Figo tokom razgovora.

"Ne radujem se kada Barselona gubi. Porazi nekog tima, bilo kojeg, ne čine me srećnim. Ja sam sportista i nemam ništa protiv Barselone, ali mediji u Kataloniji očigledno imaju nešto protiv mene. I stvaraju pogrešnu sliku, da se radujem Barsinim porazima, a to nema veze sa istinom", zaključio je nekadašnji najbolji fudbaler Evrope.

Ko s kim do kraja

Barselona (76): Deportivo (u gostima), Sporting Hihon (kući), Betis (u gostima), Espanjol (kući), Granada (u gostima).

Atletiko Madrid (76): Atletik Bilbao (u gostima), Malaga (kući), Rajo Valjekano (kući), Levante (u gostima), Selta (kući)

Real Madrid (75): Viljareal (kući), Rajo Valjekano (u gostima), Real Sosijedad (u gostima), Valensija (kući), Deportivo (u gostima).

Bonus video: