Čelnici Olimpika iz Marseja suspendovali svog trenera

Umjesto smjene, legendarnog španskog fudbalera Mičela je dočekala odluka o - suspenziji, i to zbog "neprimjerenog ponašanja u protekle tri sedmice".
0 komentar(a)
Micel, Foto: Sports.yahoo
Micel, Foto: Sports.yahoo
Ažurirano: 19.04.2016. 10:11h

Čelnici Olimpika došli su na nesvakidašnju ideju da suspenduju svog trenera Mičela na neodređeno vrijeme zbog očajnih rezultata tima sa "Velodoroma" ove sezone.

Umjesto smjene, dakle, legendarnog španskog fudbalera je dočekala odluka o - suspenziji, i to zbog "neprimjerenog ponašanja u protekle tri sedmice".

Šta god se pod tim podrazumijevalo, uprava Marseja bije bitku sa svojim trenerom koji ne želi da da otkaz, a nikako da dočeka smjenu, zbog klauzule u ugovoru koja bi u tom slučaju podrazumijevala visoku novčanu nadoknadu.

Suspenzija je pronađena kao solomonsko rješenje i ekipu će u nastavku sezone predvodi jedan od dosadašnjih asistenata Frank Pasi.

De fakto, Marsej je promijenio trenera, iako Mičel ostaje na platnom spisku i narednih dana treba da se javi upravi na kontrolno saslušanje.

Da li će španski trener uspjeti sporazumno da se dogovori sa čelnicima kluba, ostaje da se vidi. U protivnom, nadležnost će preuzeti sudovi...

Marsej je u užasnoj seriji, jer je bez pobjede već 11 utakmica u prvenstvu. Ni opstanak nije zagarantovan, jer četiri kola prije kraja tim koji je u zoni ispadanja (Ajačjo) ima šest bodova manje.

I navijači tima sa južne obale su u nekoliko navrata demonstrirali nezadovoljstvo očajnim partijama, a u prošlom kolu su umalo prekinuli meč sa Bordoom.

Bonus video: