Trener odbrusio kapitenu: Nemaš pravo da bilo šta govoriš!

2 komentar(a)
Toti i Spaleti, Foto: Corrieredellosport.it
Toti i Spaleti, Foto: Corrieredellosport.it
Ažurirano: 18.04.2016. 16:30h

"Spaleti predaj se: Roma je on!", poručio je rimski "Korijere delo sport" treneru Rimljana nakon nove svađe sa Franćeskom Totijem i otvoreno stao na stranu kapitena u ovom sukobu koji traje praktično od Spaletijevog povratka u Vječni grad.

"Roma sama sebi puca u koljena", napisao je torinski "Tutosport" koji aludira na to da su Rimljanima u trenutku kada se bore za Ligu šampiona najmanje potrebni unutrašnji potresi.

Novi incident gotovo da niko nije ni pokušao da sakrije, dogodio se u svlačionici kada je Spaleti kritikovao igrače poslije remija u Bergamu protiv Atalante (3:3).

Spaleti je u finišu te utakmice isključen, a kada je sačekao igrače u četiri zida rekao im je sve i svašta...

"Niste ništa osvojili već 10 godina. Kao budale ste čim možete da podnesete neuspjehe kao što je ovaj", obratio se Spaleti igračima, a onda je u njihovu odbranu stao Toti:

"Ne možeš tako da se ponašaš prema ekipi", istakao je kapiten.

Spaleti, ipak, kao da zna šta radi, a izgleda da ima i podršku kluba kada je u pitanju sramoćenje najomiljenijeg igrača "vučice" u istoriji.

"Ti da ćutiš! Nemaš pravo da bilo šta govoriš. Umjesto da daješ primjer mladim saigračima, ti ih vodiš u sobu da igrate karte do dva ujutru", odbrusio je Spaleti Totiju.

Zvanično, klub i kapiten se nisu oglašavali, ali je umjesto toga postavljen snimak sa današnjeg treninga u Trigoriji, na kojem se vide Toti i Spaleti kako, bar naizgled, normalno komuniciraju.

Ko zna, možda su i sklopili mir, a možda je u pitanju samo predstava za javnost.

Zbog druženja s kapitenom do kasno u noć pred meč s Atalantom je navodno iz prvog tima za taj duel ispao Miralem Pjanić (zvanično, nije igrao zbog povrede primicača), a među prozvanima je i Rađa Naingolan, koji je odigrao čitav meč i postigao gol.

Otvoreno je na stranu Totija stao i portal "Kalćomerkato" koji je istakao da je kapitenu bolje da ide, jer ga ovakva Roma ne zaslužuje.

"Idi da ne bi u Romi prošao kao što su Alesandro del Pjero u Juventusu i Paolo Maldini u Milanu", komentar je ovog cijenjenog portala, koji dodaje da je vlasnik klub Džejms Palota samo Spaletijeva marioneta.

Od kada je Spaleti preuzeo Romu umjesto Rudija Garsije Toti je bio na terenu samo u četiri utakmice - protiv Frozinonea, Fiorentine, Bolonje i Atalante.

Na terenu je proveo tačno 100 minuta, a postigao je dva pogotka (protiv Atalante i Sasuola).

I prije ovog sukoba bile su sve jače glasine da Toti igra posljednju sezonu u karijeri u dresu Rome.

Jer, klub ne želi da mu produži ugovor nakon ljeta, a on bi da igra makar još godinu, zato je i odbio da preuzme neku od funkcija u klubu.

Odlazak sa "Olimpika", koliko god bolan bio za Totija i navijače, čini se da je izvjestan, a izgleda da 39-godišnji majstor ide van Evrope - opcije su Ujedinjeni Arapski Emirati ili Sjedinjene Američke Države.

Bonus video: