Pelegrini: Gvardiola je kriv što nećemo osvojiti titulu

„Početkom februara je objavljena vijest o novom menadžeru, o igračima koji neće ostati i sve im se to uvuklo u glavu”, rekao je Čileanac
1 komentar(a)
Manuel Pelegrini, Foto: Reuters
Manuel Pelegrini, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.04.2016. 09:21h

Odlazeći menadžer Mančester sitija se nije bunio kada je objavljeno da će ga na kraju sezone na klupi naslijediti Pep Gvardiola.

Dva mjeseca kasnije, Manuel Pelegrini ističe da je upravo to bila prekretnica sezone i da je tajming koji je izabran za objavljivanje te vijesti kriv što „građani” neće osvojiti titulu u Premijer ligi.

Indikativno ili ne, tek Siti je nakon što se doznalo da Gvardiola dolazi izgubio na „Etihadu” dva vezana meča - od Lestera i Totenhema!

„Postoji mnogo razloga zbog kojih smo neočekivano izgubili utakmice od Lestera i Totenhema, što nas je isključilo iz trke za titulu. Početkom februara je objavljena vijest o novom menadžeru, o igračima koji neće ostati i sve im se to uvuklo u glavu”.

„Nije lako za fudbalere da čitaju u novinama šta će se dešavati sljedeće sezone, ko će sve otići, a ko doći. U takvih situacijama ne mogu da se koncentrišu”, rekao je Pelegrini.

Siti ima šansu da već izgubljenu sezonu učini najboljom u istoriji kluba, jer je dogurao do polufinala Lige šampiona. Rival je Real Madrid, ali tim koji je eliminisao Pari Sen Žermen nema razloga da se bilo koga plaši...

Bonus video: