Uljoa iz penala donio bod Lesteru, novi kiks Arsenala

Lester do boda došao sa penala u sudijskoj nadoknadi, Vardi dobio dva žuta kartona. Drugi za navodnu simulaciju pada u gol šansi!
0 komentar(a)
Leonardo Uljoa, Foto: Reuters
Leonardo Uljoa, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.04.2016. 17:05h

Naziru li se problemi za Lester u samom finišu sezone kada je izgledalo da titulu ne može da im oduzme niko? Nakon remija "lisica" i Vest Hema, Totenhem sjutra ima šansu da otvori prvenstvo - ako savlada Stouk na "Britaniji" smanjiće minus na pet bodova u odnosu na lidera četiri kola prije kraja.

Lester je na "King Paueru" odigrao 2:2, i čak je dobro prošao, jer je bod osvojio golom Uljoe iz penala u 95. minutu s igračem manje.

Prethodno je Vardi donio prednost u prvom poluvremenu, a onda dobio drugi žuti karton nakon što je sudija Mos procijenio da je želio da iscenira penal...

Kada je Kerol u 84. pogodio iz jedanaesterca za 1:1 bio je to uvod u pakleni finiš, jer je već u 86. Kresvel golčinom režirao preokret i natjerao Slavena Bilića da pomisli da je pobjeda osigurana.

Lester se, ipak, nije predao, iako je za remi kriv isključivo Kerol koji je naivno skrivio penal – Argentinac Uljoa nije omanuo sa bijele tačke...

"Imali smo sreće u početku kada je Vest Hem pogodio dvije stative u jednom napadu. Kasnije smo poveli i imali šansu da obezbijedimo pobjedu, a onda se u sekundi meč promijenio isključenjem Vardija. Nikada ne pričam o suđenju, pa neću ni sada - Vardi je dobio dva žuta kartona i to je to. Zadovoljan sam, naš pristup i kada smo bili kompletni i kada smo bili s igračem manje je fantastičan", rekao je Klaudio Ranijeri.

Vest Hem je propustio šansu da savlada i senzaciju sezone nakon što je uzeo mjeru svim favoritima.

"Pokazali smo veliki karakter, preokrenuli utakmicu i imali sve što nam je potrebno da pobijedimo. Nismo bili dovoljno pažljivi u sudijskoj nadoknadi i to nas je koštalo. Penal za Lester? Sudijama je najteže, nije bilo lako procijeniti, ali stvarno mislim da penal nije postojao", istakao je Bilić.

Lester i naredni meč igra kod kuće kada na “King Pauer” stiže Svonsi...

Arsenal se oprostio od borbe za titulu, a sada ga čeka i bitka sa Mančester sitijem za direktan plasman u Ligu šampiona.

"Tobdžije" su remizirale protiv Kristal Palasa na "Emirejtsu" (1:1), iako su vodile na poluvremenu golom Aleksisa Sančesa.

Bod gostima donio je Janik Bolasi na asistenciju Emanuela Adebajora.

"Teško je pričati o tituli i nije vrijeme da mislimo o kalkulacijama. Treba da se okrenemo borbi za Ligu šampiona i da uradimo sve da izborimo evropsku elitu", rekao je Arsen Venger.

Liverpul je s gotovo drugim timom pobijedio Bornmut u gostima - bilo je 2:1 golovima Roberta Firmina i Danijela Staridža, pa su "redsi" povezali treći trijumf zaredom u svim takmičenjima.

"Veliki broj igrača je prvi put zaigrao zajedno. Imali smo problema u odbrani, nedostajalo je pravog fudbala u napadu, ali bilo je dosta dobrih stvari", poručio je Jirgen Klop.

Rezultati

Bornmut - Liverpul 1:2 (King 90+3 - Firmino 41, Staridž 45+2)

Lester - Vest Hem 2:2 (Vardi 18, Uljoa (penal) 90+4 - Kerol (penal) 84, Kresvel 86)

Arsenal - Kristal Palas 1:1 (Sančes 45+1 - Bolasi 81)

Ponedjeljak

Stouk - Totenhem 21.00

Subota

Čelsi - Mančester siti 0:3

Everton - Sautempton 1:1

Mančester junajted - Aston Vila 1:0

Njukasl - Svonsi 3:0

VBA - Votford 0:1

Norič - Sanderlend 0:3

Bonus video: