Broki debitovao pobjedom, Juve hita ka Skudetu, remi Rome

0 komentar(a)
Sami Kedira, Foto: Beta/AP
Sami Kedira, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.04.2016. 20:52h

Skudeto ni petu godinu zaredom neće promijeniti vlasnika - to je jasno nakon što je Juventus na jučerašnji poraz Napolija od Intera odgovorio rutinskom pobjedom nad Palermom.

U Torinu je bilo 4:0, pa "stara dama" pet kola prije kraja ima devet bodova prednosti - sasvim dovoljno da navijači počnu da slave novu titulu, drugu pod komandom Masimilijana Alegrija.

"Nećemo slaviti, još je bodova u opticaju, a mi smo profesionalci", rekao je Alegri.

Sami Kedira je u 10. minutu načeo "rozanere" sa Sicilije, a u posljednjih 20 minuta domaćin je kompletirao poker - Pol Pogba, Huan Kvadrado i Simone Padoin donijeli su šampionu ubjedljiv trijumf.

Utisak je pokvarila povreda Klaudija Markizija na početku meča. Prema najavama, vezista Juvea će propustiti Evropsko prvenstvo...

A Roma komplikuje situaciju kada je borba za Ligu šampiona u pitanju, iako se do prije dva kola činilo da joj treće mjesto ne može izmaći.

"Vučica" je vodila sa 2:0 u Bergamu, a na kraju je jedva izbjegla poraz - remi (3:3) donio joj je kapiten Franćesko Toti u 86. minutu.

Pamtiće se majstorije napadača Atalante Marka Borijela (dvostruki strijelac), ali i nestvarni promašaji Edina Džeka...

"Korijere delo sport" je nakon utakmice objavio da se Toti u svlačionici sukobio sa trenerom Lućanom Spaletijem, kao i da se pretpostavlja da je čak došlo i do fizičkog obračuna...

Roma sada ima četiri boda više od četvrtoplasiranog Intera, ali je i propustila priliku da se približi Napoliju. Da je pobijedila Atalantu imala bi tri boda manje od Napolitanaca.

Važnu pobjedu je izborio Frozinone u Veroni, i to golom u drugom minutu nadoknade, pa je novajlija sada na samo bod od zone spasa.

Fiorentina je napokon zabilježila pobjedu, i to nakon šest mečeva u kojima je četiri puta remizirala - savladala je Sasuolo (3:1), a komičan je bio treći pogodak koji je u svoju mrežu proslijedio golman gostiju Konsilji.

Lacio je trijumfovao i drugi put zaredom od kada ga je preuzeo Simone Inzagi.

Na "Olimpiku" je savladala Empoli pogocima Kandreve i Onazija.

Kristijano Broki je pobjedom debitovao na klupi Milana, i to na stadionu na kojem je 2013. godine kao član Lacija završio igračku karijeru.

Milan je savladao Sampdoriju na "Marasiju", a jedini pogodak postigao je Karlos Baka u 71. minutu.

Rezultati

Sampdorija - Milan 0:1 (Baka 71)

Atalanta - Roma 3:3 (D'Alesandro 33, Borijelo 37, 50 - Dinje 23, Naingolan 27, Toti 85)

Fiorentina - Sasuolo 3:1 (Rodriges 10, Iličić 57, Konsilji (autogol) 83 - Berardi 55)

Juventus - Palermo 4:0 (Kedira 10, Pogba 71, Kvadrado 74, Padoin 89)

Udineze - Kjevo 0:0

Verona - Frozinone 1:2 (Bjanketi 64 - Ruso 15, Frara 90+2)

Lacio - Empoli 2:0 (Kandreva (penal) 7, Onazi 44)

Subota

Inter - Napoli 2:0

Karpi - Đenova 4:1

Bolonja - Torino 0:1

Bonus video: