Zarubica ponovo presudio Bokelju

Nikšićani slavili, iako su od 45. minuta igrali sa igračem manje
61 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Zarubica, Foto: Filip Roganović
Dejan Zarubica, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.04.2016. 08:28h

Iako su cijelo drugo poluvrijeme imali igrača manje, fudbaleri Sutjeske slavili su u Kotoru i ponovo ušli u borbu za izlazak na evropsku scenu.

Bokelj je, s druge strane, nakon poraza od Rudara u prvom meču polufinala Kupa, sada doveo u pitanje osvajanje četvrtog mjesta, koje najvjerovatnije donosi kvalifikacije za Ligu Evrope.

Bokelj je u meč ušao sa sedam bodova prednosti, a kao da je cilj kotorskog sastava bio da je sačuva, a ne uveća, i praktično riješi evropske dileme.

Nikšićani su, s druge strane, bili svjesni da im samo pobjeda donosi nadu, igrali angažovanije i hrabrije, posebno u trenucima kada su bili brojčano slabiji.

„U prošlom kolu smo izgubili od Mornara, a taj poraz kao da nas je podigao, a ne spustio, što su mnogi očekivali. Ova ekipa, kada je motivisana i psihički spremna, može da igra sa bilo kim, što se vidjelo protiv Bokelja”, rekao je trener Sutjeske Aleksandar Nedović.

U prvom dijelu oba tima bila su previše oprezna, a u igri bez rizika, samo je bek gostiju Radulović testirao golmana Mijatovića, koji je opasan šut izbacio u korner.

U posljednjim trenucima poluvremena Šofranac je neoprezno dobio drugi žuti karton, pa je izgledalo da se Bokelju sve otvara.

Domaćin je, međutim, nastavio da igra na „nulu”, prilično pasivno, a gosti se rastrčali i krenuli na sve ili ništa.

Isplatilo im se to u 62. minutu, kada je Dejan Zarubica spretno reagovao pred golom protivnika i pogodio donji desni ugao.

Pokušali su igrači Bokelja da naprave pritisak, ali nije bilo pravih prilika, osim pokušaja glavom Nikezića, Đenića i Ognjanovića.

U drugom minutu nadoknade sve dileme su riješene - Kordić je prevario odbranu Bokelja, dodao za Zarubicu, koji je postigao 11. gol u sezoni.

Čak četiri je dao Bokelju, kome je presudio i u prethodnom duelu u Nikšiću, jedinim golom na utakmici.

„Mogli smo nakon ovog meča da se primaknemo Evropi, ali nismo odustali. Ipak, dva uzastopna poraza uzdrmala su ekipu i moramo se podići već u narednom meču”, rekao je trener Bokelja Slobodan Drašković.

Bonus video: