Rudar diže ruke od trke za titulu

Gosti su mogli u prvom poluvremenu da deklasiraju Rudar, a domaćin u finišu da preokrene, pa je remi i realan ishod loše fudbalske predstave pod Golubinjom
1 komentar(a)
Rudar, Foto: Savo Prelević
Rudar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.04.2016. 07:36h

U istom kolu fudbaleri Rudara oprostili su se od šampionskih ambicija, ali i ostali bez 2. mjesta - bod iz Pljevalja odnio je Grbalj (1:1).

Gosti su mogli u prvom poluvremenu da deklasiraju Rudar, a domaćin u finišu da preokrene, pa je remi i realan ishod loše fudbalske predstave pod Golubinjom.

Grbalj je poveo u 26. minutu - Ivan Jablan je centrirao iz kornera, a loptu poluvolejom u mrežu sproveo Milan Carević.

Gol kao da je bio najava još bolje igre gostiju. U 38. minutu ponovo je centrirao Jablan, Dragićević šutirao sa pet metara, ali je Reljić sa gol-linije izbacio loptu.

Tri minuta kasnije Jablan je ponovo pokazao kakav je majstor, uputio je rezantan centaršut, lopta je pogodila jednog domaćeg fudbalera, a Radanović krajnjim naporom izbacio u korner.

Tek u nadoknadi prvog poluvremena Rudar je imao prvu ozbiljniju priliku. Kaluđerović je uposlio Ivanovića čiji je šut odbranio Lazar Carević.

„Podjela bodova je realan ishod. Gosti su imali više od igre u prvom poluvremenu, u nastavku smo uspjeli da na vrijeme izjednačimo, imali i prilike za preokret, ali nismo imali sreće”, kazao je šef stručnog štaba Rudara Srđan Bajić.

U drugom poluvremenu Rudar je bio bolji, ali ne dovoljno da napravi preokret. U 72. minutu Nedeljko Vlahović uputio je dugu loptu ka Kneževiću, koji je grudima na 16 metara vratio Ivanu Markoviću, a najbolji strijelac Rudara je snažnim i preciznim udarcem donio izjednačenje.

Pljevljaci su mogli do preokreta u 85. minutu, ali je šut Alića sa desetak metara izblokiran. U posljednjem minutu, nakon centaršuta Nestorovića, Knežević je glavom pogodio stativu.

„Imali smo priliku da riješimo utakmicu u prvom poluvremenu, dok je Rudar u nastavku mogao da nas kazni. Grčevito se borimo da pobjegnemo iz zone baraža, vjerujem da ćemo uspjeti”, rekao je Aleksandar Pejović, pomoćni trener Grblja.

Bonus video: