Mladost sprema šampionsko slavlje

Povela je Mladost već u 9. minutu, što je bio momenat koji je presudio - Pejović je centrirao sa lijeve strane, a Raičević iz trka, glavom, pogodio od prečke, za ranih i konačnih 1:0
2 komentar(a)
Raičević, Foto: Boris Pejović
Raičević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.04.2016. 06:59h

Mladost sprema slavlje - ekipa Nikole Rakojevića je trijumfom nad Lovćenom, 11. uzastopnim na domaćem terenu, vratila razliku na 10 bodova u odnosu na Rudar i stavila jednu ruku na šampionski pehar.

U engleskoj Premijer ligi, ili nekoj drugoj - ostala bi teoretska nada za drugoplasiranog, ali u CFL-u niko nikada nije nadoknadio ni približno manji zaostatak, čak ni na polusezoni, a kamoli u samom finišu...

„Blizu jesmo, ali nije gotovo dok god teoretski ne budemo prvi”, oprezan je Mirko Raičević, čovjek odluke protiv Lovćena.

I Podgoričani su, međutim, svjesni da je sada stvar rutine privesti kraju prvenstvo u kojem su lideri maltene od samog početka.

„Svaka naredna utakmica sada nam je skoro meč-lopta. Moramo, ipak, da budemo oprezni, posebno zbog toga što u drugoj polusezoni igramo loše u gostima. Vjerujem da ćemo uskoro promijeniti i to, u tom slučaju je samo pitanje vremena kada ćemo matematički osvojiti titulu” dodao je Raičević.

Iskusno i zrelo je budući šampion odigrao utakmicu protiv Lovćena - pobjeda 1:0, u stilu Lestera, uz punu kontrolu i igre i rezultata, osim možda u posljednjih pet minuta, kada je domaćin uz malo panike u odbrani sačuvao minimalnu prednost.

Povela je Mladost već u 9. minutu, što je bio momenat koji je presudio - Pejović je centrirao sa lijeve strane, a Raičević iz trka, glavom, pogodio od prečke, za ranih i konačnih 1:0.

Mogla je Mladost do kraja u više navrata da postigne drugi, pa i treći gol. Najbliža je bila u 71. minutu, kada su Šćepanović nogom i Raičević glavom u istoj akciji pogodili stativu. Veliku šansu imao je i rezervista Petrović, koji je u 79. minutu iz blizine prebacio gol.

Cetinjani, koji su seriji od pet poraza, krenuli su u napad tek kada više nisu imali šta da izgube - šut glavom Ibrića pravo u Radulovića, i korner nakon kojeg Petrić nije stigao loptu na drugoj stativi, bili su premalo za bod...

„Bili smo umorni nakon Kup meča protiv Budućnosti, što se vidjelo u prvom poluvremenu. Slijedi nam nešto lakši raspored i vjerujem da ćemo uspjeti da izborimo opstanak bez baraža”, kazao je Milorad Malovrazić, trener Lovćena.

Bonus video: