Interu je sve lakše s Jovetićem - Napoli pao na "Meaci"

Crnogorski napadač dobio ovacije kada je izlazio s terena. Pobjedu "crno-plavima" donijeli Ikardi i Brozović
3 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.04.2016. 20:54h

Stevan Jovetić je drugu utakmicu zaredom bio starter u dresu Intera, a kako je večeras odigrao najbolje govori slika iz 77. minuta kada je izlazio s terena - više od 60 hiljada navijača na "Meaci" ispratila ga je ovacijama na klupu.

Crnogorski napadač nije dao gol, ali je imao veliku ulogu u bitnoj pobjedi svog tima - u Milanu je pao Napoli (2:0), pa Inter i dalje vjeruje da može do trećeg mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Za golove je bio zadužen Mauro Ikardi - prvi je postigao (istina, bio je u ofsajdu) u 4. minutu, a drugi je namjestio Marcelu Brozoviću u 44. iz akcije koju je počeo Jovetić na svojoj polovini terena...

Jovetić je početkom drugog poluvremena bio blizu gola, i bio bi to možda i pogodak sezone u Seriji A - probao je lobom sa 20 metara, ali je loptu sa gol-linije pokupio defanzivac "azura" Kulibali.

Inter sada ima 61 bod na četvrtom mjestu, tri manje od Rome, koja sjutra gostuje Atalanti.

Napoli na drugoj poziciji ima 70, o Skudetu više ne razmišlja, sada samo misli o tome kako da sačuva tu poziciju i plasira se u Ligu šampiona.

Torino je pobijedio u Bolonji (1:0), dok je Karpi borbu za opstanak nastavio trijumfom nad Đenovom - bilo je 4:1.

Rezultati

Inter - Napoli 2:0 (Ikardi 4, Brozović 44)

Karpi - Đenova 4:1 (Di Gaudio 45+4, Lolo 45+5, Pašuti 49, Sabeli 86 - Pavoleti 34)

Bolonja - Torino 0:1 (Beloti (penal) 90+3)

Nedjelja: Atalanta - Roma (12.30), Fiorentina - Sasuolo, Juventus - Palermo, Udineze - Kjevo, Verona - Frozinone (15), Lacio - Empoli (18), Sampdorija - Milan (20.45).

Bonus video: