Mladost na plus 10, pobjede Budućnosti i Sutjeske

Mladost spremna za šampionsko slavlje, Budućnost stigla Rudar, Sutjeska prišla Bokelju u borbi za Evropu
68 pregleda 0 komentar(a)
Mladost, Foto: Boris Pejović
Mladost, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.04.2016. 18:07h

Trka za titulu je riješena - Mladost je pobijedila Lovćen u Podgirici sa 1:0 i iskoristila kiks Rudara sa Grbljem (1:1) da aktuelnom šampionu opet pobjegne 10 bodova, sedam kola prije kraja.

U engleskoj Premijer ligi, ili nekoj drugoj - ostala bi teoretska nada za drugoplasiranog, ali u CFL-u niko nikad nije nadoknadio ni približno manji zaostatak, čak ni na polusezoni, a kamoli u samom finišu...

I dok se Mladost sprema za šampionsko slavlje, vodi se bitka za Evropu. Budućnost je u finišu sa dva brza gola u roku od samo tri minuta (Đalović 74. i Vušurović 77) slomila otpor Dečića i bodovno se izjednačila sa Rudarom na drugom mjestu.

Zaplet u borbi za četvrtu poziciju, koja će najvjerovatnije takođe voditi u Evropu - Sutjeska je golovima Zarubice u drugom poluvremenu savladala Bokelj u Kotoru, iako je imala igrača manje, zbog isključenja Šofranca u 45. minutu.

Nikšićani se još nadaju, jer su prišli Bokelju na četiri boda.

U borbi za opstanak, nije bilo promjena, dva remija u međusobnim duelima - Mornaru ni dva gola prednosti protiv Zete nisu bila dovoljna (završilo se 2:2), dok Petrovac i Iskra igrali 1:1.

Šćepanović i dalje na čelu liste strijelaca

Fudbaler Mladosti, Marko Šćepanović, sa 16 postignutih golova, vodeći je na listi strijalaca Telekom Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore.

Napadač Zete, Darko Bjedov, postigao je 14, Boris Kopitović iz Petrovca upisao je 12, a gol manje Dejan Zarubica iz Sutjeske.

Nekadašnji golgeter Budućnosti Darko Nikač strijelac je deset golova, po osam pogodaka postigli su Petar Vukčević (Grbalj), Šaleta Kordić (Sutjeska), Miloš Nikezić (Bokelj) i Ivan Marković (Rudar), dok su se po sedam puta u listu strijelaca upisali Pjeter Ljuljđuraj (Dečić) i Damir Kojašević (Mladost).

Golgeter Lovćena, Miloš Đalac, golman Rudara Miloš Radanović i Danko Kovačević iz Iskre postigli su po šest, a po jedan manje Bojan Kopitović (Grbalj), Miljan Vlaisavljević (Zeta), Bojan Lazarević (Dečić), Jovan Vučinić (Mornar) i Radomir Đalović (Budućnost).

Radio Crne Gore, povodom jubileja 70 godina postojanja, pokrenuo je akciju trofej za najboljeg strijelca u Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Prvi trofej u sezoni 2013/14 dobio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti, dok je prošle najbolji bio golgeter Sutjeske Goran Vujović.

Rezultati 26. kola:

MORNAR - ZETA 2:2 (2:0)

Vučinić 22, Kacić 29 - Šofranac 46, Klikovac 53.

RUDAR - GRBALJ 1:1 (0:1)

Marković 70 - Carević 27.

PETROVAC - ISKRA 1:1 (1:0)

Čolaković 14 - Jerković 46.

BOKELJ - SUTJESKA 0:2 (0:0) (Šofranac iz Sutjeske dobio crveni karton u 45. minutu)

Zarubica 61, 90+2.

MLADOST - LOVĆEN 1:0

Raičević 9.

BUDUĆNOST - DEČIĆ 2:0

Đalović 74, Vušurović 76.

27. kolo (23.04.2016)
16:30 Bokelj Bokelj - Mornar Mornar _ - _ Stadion pod Vrmcem
16:30 Sutjeska Sutjeska - Budućnost Budućnost _ - _ Gradski stadion Nikšić
16:30 Dečić Dečić - Rudar Rudar _ - _ Stadion Tuško polje
16:30 Grbalj Grbalj - Mladost Mladost _ - _ Stadion Donja Sutvara
16:30 Lovćen Lovćen - Petrovac Petrovac _ - _ Stadion Obilića poljana
16:30 Iskra Iskra - Zeta Zeta _ - _ Stadion braće Velašević

Bonus video: