Novi disciplinski postupak protiv Budućnosti zbog ponašanja navijača

0 komentar(a)
Budućnost i Varvari, Foto: Filip Roganović
Budućnost i Varvari, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 15.04.2016. 13:22h

Sad je već postala tradicija, da poslije skoro svakog domaćeg meča protiv Budućnosti bude pokrenut disciplinski postupak zbog ponašanja navijača podgoričkog kluba.

Posljednji u nizu postupaka protiv Budućnosti, a na osnovu prijave Komisije za takmičenje FSCG, disciplinska komisija FSCG je pokrenula nakon meča polufinala Kupa, između Budućnosti i Lovćena, zbog "slabe organizacije utakmice".

"Prijava se odnosi na ubacivanje petardi (preko 30) u 23. minutu, poslije čega ih je oficijelni spiker upozorio, nakon čega je uslijedio nepristojno skandiranje navijača FK „Budućnost“ na račun FSCG. Takođe, slaba organizacija odnosi se i na to što službena lica FK „Budućnost“ izuzimajući šefa stručnog štaba Miodraga Vukotića i pored dva upozorenja nijesu nosila akreditacije", navodi se u prijavi.

"Shodno članu 132 Disciplinskog pravilnika FSCG pokreće se disciplinski postupak protiv FK „Budućnost“ zbog slabe organizacije i nereda koje su izazvali njihovi organizovani navijači na način što su u više navrata ubacivali pirotehnička sredstva za vrijeme igre i nepristojno skandirali i vrijeđali FSCG čime bi počinio prekršaj iz člana 73 stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG", stoji u saopštenju Disciplinske komisije FSCG.

Bonus video: