Zvezda za het-trik, Partizan za čast

0 komentar(a)
Partizan - Crvena zvezda, Foto: Betaphoto
Partizan - Crvena zvezda, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 15.04.2016. 12:19h

U subotu je u Beogradu na programu 151. "vječiti derbi" između Crvene zvezde i Partizana.

Na startu plej-ofa Superlige Crvena zvezda na stadionu Rajko Mitić dočekuje Partizan sa željom da i treći put ove sezone savlada "najljućeg rivala" i ovjeri šampionsku titulu, dok crno-bijeli dolaze da odlože slavlje komšija i potvrde dobru formu i seriju od šest uzastopnih pobjeda.

"Teško je govoriti o derbiju a ne ponavljati se. Najveća utakmica na ovim prostorima, nije bitno stanje na tabeli, ni forma, pobjeđuje onaj ko se bolji probudi ujutro. Nadam se da ćemo to biti mi. Bez obzira na to što se govori da smo već šampioni, ima tu lukavih izjava... Dodatni motiv postoji jer nam je potreban bod da bismo matematički bili prvi. Ne dopada mi se novi sistem, nagrađuje ekipe koje su osvojile manje bodova. Trebalo je da budemo šampioni prjie šest mjeseci", rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić. uz opasku da se ovaj sistem koristi u Belgiji, ali da je to više zemlja piva, nego fudbala..

Trener Zvezde Miodrag Božović nije siguran da li može da računa na Marka Grujića, koji se od povrede oporavio Marko Grujić, poslije više od mjesec dana pauze.

"Povrijeđeni smo samo Ivica Momčilović, Savo Pavićević i ja, trojica najstarijih. Grujić je izvanredno, ali moramo da zovemo Jirgena Klopa da vidimo da li će da igra. Liverpul odlučuje", našalio se populrani "Grof".

Sa druge strane, pod znakom pitanja su Valeri Božinov i talentovani 16-godišnji Dušan Vlahović.

"Prva utakmica plej-ofa, utakmica koja zbog bodovne situacije nema neki veliki značaj, što se tiče Zvezde, ali što se tiče nas veoma bitna jer želimo da nastavimo pobjednički niz i ostanemo na drugom mjestu na tabeli. Protiv koga god da igramo, Partizan uvijek ide na pobjedu. Nadam se dobroj i fer utakmici i da će svi prisutni uživati o izvanrednoj fudbalskoj predstavi”, rekao je trener Partizana Ivan Tomić.

Bonus video: