Bajern sa Atletikom, Real protiv Mančester sitija

52 pregleda 0 komentar(a)
Liga šampiona lopta, Foto: Reuters
Liga šampiona lopta, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.04.2016. 10:02h

Ništa od madridskog derbija u polufinalu Lige šampiona, a Pep Gvardiola, trener Bajerna, izbjegao je, za sada, duel sa klubom koji će voditi od ljeta, Mančester siti - Real će u polufinalu igrati protiv Mančester sitija, dok će rival Bajerna biti Atletiko iz Madrida, odlučeno je danas žrijebom u Nionu.

Siti i Atletiko su domaćini u prvim mečevima.

Parove na današnjem žrijebu izvlačio je bivši kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković, koji je u sezoni 2009-2010 osvojio Ligu šampiona sa Interom. Stanković je ambasador ovogodišnje finalne utakmice najelitnijeg evropskog takmičenja.

Bajern i Atletiko su se do sada samo jednom sastali u LŠ, u finalu 1974. godine, kada su Bavarci slavili 4:0 u drugom meču, koji je odigran nakon što je prvi završen bez pobjednika (1:1).

"Atletiko je pokazao snagu protiv Barselone. Moramo zadržati maksimalnu koncentraciju", napisao je na Tviter nalogu napadač Bajerna Bobert Levandovski.

Atletiko je izgubio samo jednom u posljednjih sedam mečeva sa njemačkim klubovima.

Mančester siti i Real su do sada igrali dva puta, u istoj sezoni, 2012/2013, u grupnoj fazi. Real je slavio kod kuće 3:2, dok je dva mjeseca kasnije duel u Mančesteru završen neriješeno - 1:1.

Real je bez poraza u posljednjih osam mečeva sa engleskim klubovima, sa tri pobjede u posljednja tri duela.

"Očekuju ns dva teška meča protiv Sitija", poručio je preko Tvitera vezista Reala Toni Kros.

Siti je već bio bolji od jednog španskog tima ove sezone - u grupnoj fazi LŠ je dva puta porazio Sevilju, kod kuće 2:1, a u gostima 3:1.

"Biće to veliki dueli protiv najtrofejnije ekipe Lige šampiona. Ali, kad smo već ovako daleko dogurali, želimo da nastavimo da sanjamo", rekao je sportski direktor Mančester sitija Ćiki Begiristajn.

Polufinalni mečevi na programu su 26. (Mančester siti - Real) i 27. aprila (Atletiko Madrid - Bajern), odnosno 3. (Bajern - Atletiko Madrid) i 4. maja (Real Madrid - Mančester siti).

Finale je zakazano za 28. maj u Milanu.

Prošle godine trofej je osvojila Barselona, koja je u Berlinu bila bolja od Juventusa.

Bonus video: