Bokelj ili Rudar: Kotorani bi samo da ne prime gol

92 pregleda 0 komentar(a)
FK Bokelj, Foto: Bajko Stanojević
FK Bokelj, Foto: Bajko Stanojević
Ažurirano: 13.04.2016. 08:42h

Bokelj ima sezonu o kakvoj je samo mogao da sanja, trenutno je četvrti u prvenstvu, ali sada želi korak više i u Kupu.

Kotoranima je dovoljna motivacija to što nikada u klupskoj istoriji nisu došli do finala, ali zadatak neće biti lak - igraju protiv Rudara, a prvi meč je u drevnom gradu danas od 16 časova.

"Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika. Trudićemo se da ne primimo gol, ali da postignemo jedan. To bi za nas bio dobar rezultat. Rudar zna da igra na gol više, ali ne očekujem da bude otvoren u ovoj utakmici. Vjerujem da će igrati na kontranapade, jer je tek prvi meč", rekao je trener Bokelja Slobodan Drašković.

A Pljevljaci vjeruju da mogu do pozitivnog rezultata u Kotoru, iako priznaju da je Bokelj trenutno u boljoj formi.

Međutim, "rudari" se uzdaju u iskustvo kao i činjenicu da je revanš pod Golubinjom gdje će se vjerovatno i odlučivati o putniku u finale. To, ipak, ne znači da izabranici Srđana Bajića već danas neće pokušati da završe dobar dio posla tako što će makar jednom tresti mrežu Kotorana.

"U ovakvim utakmicama nije mnogo isplativo unaprijed se orijentisati na defanzivu i brinuti samo o svojoj mreži. Dakle, naša taktika će, kao i uvijek, podrazumijevati disciplinu, čvrstinu na sredini terena i traženje mogućnosti da što češće zaprijetimo protivniku. Kotorani igraju sjajno ovog proljeća i kod kuće i na strani, pa je jasno da nas očekuje prilično komplikovan dvomeč. S druge strane, mi smo malo češće dolazili do ove faze Kupa pa možda bolje znamo kako se dolazi do finala. Vjerujem da ćemo sve to potvrditi na terenu", optimista je pomoćni trener trostrukog osvajača Kupa Crne Gore Vuko Bogavac.

Bonus video: