Budućnost protiv Lovćena: Utakmica sezone i za jedne i za druge

56 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Filip Roganović
Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.04.2016. 08:14h

Budućnost i Lovćen sastaće se treći put pod Goricom u samo 37 dana. Ovoga puta ulog je najveći - mjesto u finalu Kupa, borba za trofej i plasman na evropsku scenu.

Za razliku od martovskog prvenstvenog duela (0:0), Podgoričani su prije deset dana otkrili sve slabosti Cetinjana (4:0) i pokazali zašto su favoriti u dvomeču Kupa. To, uostalom, pokazuje i razlika na tabeli, jer je Budućnost ove sezone osvojila čak 19 bodova više.

"Prije početka sezone cilj nam je bio da napadnemo oba trofeja, a kako smo u prvenstvu daleko od prvog mjesta, želimo trofej u Kupu", kaže trener Budućnosti Miodrag Vukotić uoči završnice najmasovnijeg takmičenja.

Njegova ekipe je ušla u proljećnu formu - zabilježila je tri vezane pobjede u prvenstvu, dvije u gostima.

Pred prvi meč polufinala Kupa, "plavi" žele nastavak trijumfalne serije, po mogućnosti bez primljenog gola.

"Uhvatili smo pravi ritam. Imamo najbolju odbranu u ligi, a konačno je proradio napad. Mislim prije svih na Radomira Đalovića, koji je jako pozitivan momak i čije nam prisustvo na terenu mnogo znači", dodao je Vukotić.

Lovćen igra slabo u prvenstvu, nalazi se u opasnoj zoni, čeka ga borba za opstanak, ali će za neočekivano lošu sezonu pokušati da se izvuče u Kupu, eventualno ugrabi i mjesto koje vodi na evropsku scenu.

Ekipu je prije deset dana preuzeo Milorad Malovrazić, koji je već dva puta eliminisao Budućnost u Kupu, jednom kao trener Lovćena - u sezoni 2008/09 Cetinjani su slavili u Podgorici 2:1, a prednost su sačuvali i u revanšu, uprkos porazu (1:0).

"Poslije loših partija u posljednjih nekoliko kola, sada nas očekuje možda i najveći ispit ove godine. Budućnost je u dobroj formi, ali smo svjesni koliko nam znači ova utakmica. Daćemo sve od sebe da izvučemo dobar rezultat pred revanš na Cetinju", kaže kapiten Lovćena Vanja Tatar.

Utakmica se igra u 18 sati.

Bonus video: