Prvak Evrope u paklu "Visente Kalderona"

2 komentar(a)
Dijego Simeone, Foto: Reuters
Dijego Simeone, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.04.2016. 10:37h

Barselona je u krizi još od remija protiv Viljareala u Primeri 20. marta, zato je zakomplikovala situaciju kada je u pitanju odbrana titule.

U Primeri, međutim, popravni postoji, ali u Ligi šampiona se sve rješava večeras u revanšu protiv Atletika u Madridu, na krcatom "Visente Kalderonu".

Golovi Luisa Suaresa u prvoj utakmici donijeli su „blaugrani” prednost od 2:1 nakon prvih 90 minuta, ali je taj meč ostavio sumnje nakon što je isključen Fernando Tores, dok je Barsin Urugvajac i nakon dva očigledna udaranja protivnika bez lopte ostao na terenu...

Luis Enrike je u sedam međusobnih duela pobijedio Dijega Simeonea od kada je na klupi Barselone, a večeras mu čak trijumf i nije neophodan da nastavi put u Ligi šampiona. Trener aktuelnog prvaka

Evrope bi vjerovatno potpisao i remi, čak i poraz koji njegov tim vodi u polufinale, samo da prođe "nagaznu minu" iz Madrida.

"Nije ovo borba Simeonea i mene, već duel dva odlična tima u četvrtfinalu Lige šampiona. Zadovoljan sam kako smo reagovali u prvoj utakmici nakon što smo primili gol, ali ne želimo da u ovom revanšu mnogo mislimo na taj meč. Svaki duel je nešto novo, možda i Atletiko sada krene drugačije, ali spremni smo na nekoliko scenarija", ističe Enrike.

Simeone: Da iskoristimo svoje prednosti

Problem je, ipak, igra Barse, koja je daleko od vrhunske, čak je i protiv Atletika prošlog utorka pitanje kako bi se meč odvijao da Tores nije isključen u finišu prvog poluvremena.

Malo je dilema kako će se dva tima večeras suprotstaviti jedan drugom, jer gotovo da nikada nemaju plan B - Atletiko će se teško otvoriti od prvog minuta i jurnuti na gol protivnika, baš kao što je i teško zamisliti da se Barsa protiv bilo koga brani.

"Naš ključ prolaska je kod Antoana Grizmana", poručio je kapiten Atletika Gabi.

A Simeone zna da njegov tim nema Barsinu klasu, ali daleko od toga da je bez šansi.

"Koja ekipa bude igrala svoju igru, bliža je polufinalu. Barsi je teško oduzeti posjed lopte, ali imamo druge prednosti. Moramo da se potrudimo da budemo pobjednici u duel igri i tada ćemo imati šansu. Da li ćemo napasti? Nećemo birati sredstva da dođemo do uspjeha - rekao je Simeone i osvrnuo se na prvi meč:

"Imali smo odličnih pola sata u prvom poluvremenu, a u drugom dijelu smo uradili sve da ostanemo "živi" pred revanš. Vidjećemo ko više želi polufinale", istakao je Ćolo.

Ovo je treća godina zaredom da je Atletiko u četvrtfinalu Lige šampiona. Sva tri puta rival za plasman u polufinale mu je bio španski tim - prije dvije godine je to bila Barsa kada su "kolćonerosi" stigli do finala i izgubili od Reala, a prošle je bolji bio "kraljevski klub".

"Igrači Barse su jednostavno stvoreni za ovaj nivo takmičenja, a na nama je da napravimo iznenađenje. Vjerujem da imamo snage za to, ali i kvaliteta", jasan je Simeone, koji će večeras moći da računa na oporavljenog Stefana Savića.

Benfika na ovo čeka 26 godina

Bajern je stigao u Lisabon sa golom prednosti iz Minhena (1:0) svjestan da Benfika može mnogo pred navijačima na svom "La Lužu".

Bavarci ostaju favoriti za plasman među četiri najbolja, ali ko može da zabrani portugalskom velikanu da vjeruje da će se prvi put od 1990. godine plasirati u polufinalu Lige (Kupa) šampiona.

"U Lisabonu se ovih dana priča samo o Bajernu i eventualnom plasmanu u polufinale. To je moja, ali i opsesija cijelog kluba. Znam da nismo favoriti da prođemo, ali daćemo sve, kao što smo uradili u Minhenu. Nema stajanja od prvog do posljednjeg minuta", rekao je vezista "orlova" Pici.

Benfika je uz malo sreće mogla i do gola u Minhenu prošlog utorka.

"Imali smo šanse koje bismo voljeli da se ponove i u revanšu", jasan je trener Rui Vitorija.

Pitaće se i Bajern.

"Neka svima koji kažu da ćemo sigurno proći kao lekcija posluži meč Volfsburga i Reala. U fudbalu je lako proglasiti favorita, ali na terenu je nešto drugačije. Mi ne odustajemo od svog cilja koji se zove plasman u finale, ali čeka nas velika bitka u Lisabonu", kazao je Pep Gvardiola.

Bonus video: