Borusiji bod u derbiju Rura, Bajern na plus sedam

Trener "milionera" Tomas Tuhel je tek na početku drugog poluvremena uveo Henriha Mhitarjana, a na 2:2 su ušli i Pjer-Emerik Obamejang i Ilkaj Gindogan, koji su pošteđeni zbog revanša četvrtfinala Lige Evrope sa Liverpulom
1 komentar(a)
Liroj Sane, Foto: Reuters
Liroj Sane, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.04.2016. 17:53h

U danu kada se Lester približio tituli u Engleskoj, Bajern je praktično promovisan u novog-starog šampiona Njemačke.

Borusija Dortmund, najbliži pratilac giganta iz Minhena, u velikom derbiju Rura je remizirala sa Šalkeom (2:2) u Gelzenkirhenu i pet kola prije kraja ima sedam bodova manje od lidera.

Trener "milionera" Tomas Tuhel je tek na početku drugog poluvremena uveo Henriha Mhitarjana, a na 2:2 su ušli i Pjer-Emerik Obamejang i Ilkaj Gindogan, koji su pošteđeni zbog revanša četvrtfinala Lige Evrope sa Liverpulom.

Gosti su dva puta vodili golovima Šinđija Kagave u 49. i Matijasa Gintera u 56. minutu, ali su "kraljevsko-plavi" stizali do izjednačenja preko Liroja Sanea u 51. i Klas-Jan Huntelara, koji je iznudio i realizovao penal u 66. minutu.

Bajer iz Leverkuzena je opet u pravoj formi - savladao je Keln u gostima sa 2:0 (golovima Branta i Ćićarita Ernandesa) i sada je na četvrtom mjestu, tačnije u zoni kvalifikacija za Ligu šampiona.

Bonus video: