Lester nadomak raja, Totenhem ne odustaje, Liverpul siguran protiv Stouka

0 komentar(a)
Džejmi Vardi, Foto: Reuters
Džejmi Vardi, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.04.2016. 17:35h

Prošle sezone su remijem na "Stadionu svjetlosti" obezbijedili opstanak kolo prije kraja Premijer lige, a sada su se na istom mjestu za tri velika koraka približili najsenzacionalnijoj tituli u istoriji fudbala.

Lester je nastavio da živi bajku, savladao Sanderlend sa 2:0 i nastavio da sanja trofej, a veliki trijumf "lisicama" nije pokvarila ni pobjeda Totenhema nad Mančester junajtedom kojom je sačuvao sedam bodova minusa u odnosu na lidera pet kola prije kraja.

Tim Klaudija Ranijerija je pobijedio rezultatom 2:0, a golove vjerovatno vrijedne pehara je dao čovjek koji je simbol ovog tima, Džejmi Vardi.

Momak koji je prije pet godina igrao u sedmom rangu engleskog fudbala je fenomenalno iskoristio pas Danija Drinkvotera, pretrčao sporog Junesa Kabula i u 66. minutu zatresao mrežu Vita Manonea.

„Kada smo izlazili sa terena, i navijači Sanderlenda su nam aplaudirali, što je briljantno. Ovo je bila velika utakmica. Znali smo da će biti teško, ali smo uspjeli da se izborimo s tim. Sada smo za korak bliže tituli i uživaćemo do kraja dana, a onda se vraćamo treninzima”, spuštao je loptu na zemlju Vardi.

Na sličan način je sjajni napadač pogodio i u 95. minutu, kada je "otresao" Patrika van Anholta, zaobišao Manonea i dao 21. gol u Premijer ligi ove sezone.

„Osjećaj je isti kao i prošle godine, kada smo ovdje obezbijedili opstanak. Teren je danas bio izuzetno suv, nismo mogli da nametnemo našu pas igru, ali smo dali sve od sebe da pobijedimo i to nam se isplatilo. To što sam opet zaštitio mrežu mi ne znači ništa, mnogo mi je bitnije što pobjeđujemo”, rekao je Kasper Šmajhel, koji nije primio gol 490 minuta.

Ne predaje se ni Totenhem, koji je za samo pet minuta i 46 sekundi počistio "crvene đavole" - goste je načeo Dele Ali u 70, potom je Tobi Alderveireld u 74. najavio tri boda, a potop ekipe Luja van Gala zaokružio je Erik Lamela u 76. za 3:0.

Sparsi su tako prvi put još od 2001. godine pobijedili Junajted na "Vajt Hart lejnu".

Liverpul je na "Enfildu" bio ubjedljiv protiv Stouka - bilo je 4:1 golovima Alberta Morena, Danijela Staridža i Divoka Origija (dva puta). Jedini pogodak za Poterse dao je Bojan Krkić.

Rezultati 32. kola

Totenhem - Mančester j. 3:0

Ali 70, Alderveireld 74, Lamela 76.

Sanderlend - Lester 0:2

Vardi 66, 90+5.

Liverpul - Stouk 4:1

Moreno 8, Staridž 32, Origi 50, 65 - Krkić 22.

Subota

Vest Hem - Arsenal 3:3

Aston Vila - Bornmut 1:2

Kristal Palas - Norič 1:0

Sautempton - Njukasl 3:1

Svonsi - Čelsi 1:0

Votford - Everton 1:1

Mančester siti - VBA 2:1

Bonus video: