Empoli produžio krizu Fiorentine, Napoli može i bez Iguaina, Simone Inzagi debitovao pobjedom

Empoli je u prvom meču nedjeljnog programa Serije A sa 2:0 savladao "violu", kojoj je to bio peti uzastopni meč bez pobjede u Seriji A
0 komentar(a)
Manuel Pućareli i Pjotr Zjelinski, Foto: Empoli FC Twitter
Manuel Pućareli i Pjotr Zjelinski, Foto: Empoli FC Twitter
Ažurirano: 10.04.2016. 20:59h

Fiorentina je dugo bila u zoni Lige šampiona, ali je posustala i pitanje je da li će uopšte ostati u igri i za Ligu Evrope.

Empoli je u prvom meču nedjeljnog programa Serije A sa 2:0 savladao "violu", kojoj je to bio peti uzastopni meč bez pobjede u Seriji A, a šesti ukupno ako se uzme u obzir i revanš sa Totenhemom u Ligi Evrope.

Goste je načeo Manuel Pućareli u 41. minutu, a dokrajčio Pjotr Zjelinski u 88.

Fiorentini je uzaludno bilo i što je dominirala, imala veći posjed, čak 22 šuta ka golu rivala, kad nije imala nijednu pravu priliku...

"Da li ostajem u Firenci? Što se mene tiče, mislim samo na to kako da počnemo da pobjeđujemo i završimo sezonu na pravi način. Klub mi je dao podršku i to je ono što svaki trener želi. Ne znam šta da kažem o ovoj utakmici, uradili smo sve što je bilo potrebno, ali nam je nedostajao samo gol", poručio je trener Fiorentine Paulo Souza.

Navodno, Portugalac bi na kraju sezone mogao da preuzme Zenit, a da na njegovo mjesto stigne sadašnji trener Empolija Marko Đampaolo.

"Ne znam ništa o tome da me želi Fiorentina. Mislim na Empoli i radujem se svakoj narednoj utakmici, jer imam pravu grupu ljudi i igrača u ekipi", kazao je Đampaolo.

Napoli je pokazao da može i bez Gonsala Iguaina. Čovjek koji je dao 30 golova u Seriji A ove sezone je počeo da služi kaznu od četiri meča zbog crvenog kartona protiv Udinezea, a "azuri" bez njegove pomoći savladali Veronu (3:0).

Mrežu fenjeraša je zatresao igrač koji mijenja Pipitu u startnoj postavi, Manolo Gabjadini, a u listu strijelaca su se upisali i Lorenco Insinje i Hose Kaljehon.

Napolitanci su tako ostali na minus šest u odnosu na lidera Juventus, ali i pobjegli Romi na sedam bodova, s tim što Rimljani tek večeras (dočekuju Bolonju) igraju utakmicu 32. kola.

A debi Simonea Inzagija na klupi obećava neki novi Lacio.

Rimljani su konačno ličili na ozbiljnu ekipu, pa Palermo nije imao šansi - na Siciliji je bilo 3:0, a meč će se pamtiti i po divljanju domaćih navijača koji su dva puta prekidali meč.

"Nebesko-plave" to, ipak, nije omelo - Miroslav Klose u 10. i 15, te Felipe Anderson u 72. minutu donijeli su prvi trijumf mlađem od braće Inzagi kao treneru rimske ekipe.

Rezultati 32. kola

Palermo - Lacio 0:3

Klose 10, 15, Anderson 72.

Napoli - Verona 3:0

Gabjadini 33, Insinje 45+2. penal, Kaljehon 70.

Empoli - Fiorentina 2:0

Pućareli 41, Zjelinski 88.

Sampdorija - Udineze 2:0

Armero 58. autogol, Fernando 85.

Torino - Atalanta 2:1

Pereš 35, Lopes 46 - Ćigarini 82.

Ponedjeljak

Roma - Bolonja (20.45)

Subota

Milan - Juventus 1:2

Frozinone - Inter 0:1

Kjevo - Karpi 1:0

Sasuolo - Đenova 0:1

Bonus video: