Vuković: Mnogo smo blizu titule

Mladost protiv Iskre u Danilovgradu, Rudar sa Lovćenom na Cetinju. Budućnost u Grblju, Bokelj gost Dečića
91 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Vuković, Foto: Zoran Đurić
Ivan Vuković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.04.2016. 08:46h

Lider Mladost u 25. kolu Telekom 1. CFL gostuje Danilovgradu i ima šansu da napravi još jedan korak ka prvoj, istorijskoj tituli.

Devet kola prije kraja šampionata ekipa Nikole Rakojevića ima velikih deset bodova prednosti u odnosu na Rudar i trebalo bi da se dogodi pravo čudo - splet okolnosti, rezultatski i bilo koji drugi - pa da ispusti toliki plus.

Da su Podgoričani vrlo blizu, smatra i napadač Ivan Vuković, koji je nedavno pretekao Admira Adrovića i sa 67 golova se probio na drugo mjesto vječne liste najboljih strijelaca Telekom 1. CFL.

Neprikosnoven je i dalje bivši napadač Zete, Žarko Korać (82 gola).

"Imamo deset bodova prednosti i bilo bi glupo da pričamo da nismo blizu. Jeste da ima još devet kola, da je u opticaju 27 bodova, ali je mnogo stvari na našoj strani. Imamo i bolji međusobni skor od Rudara, imamo prije svega veliku psihološku prednost, koja je posljedica bodovne. Deset bodova je zaista velika razlika i vrlo smo blizu titule", ističe Vuković.

Pred gostovanje Iskri, koju je Mladost dobila oba puta ove sezone, a nedavno u Podgorici 5:0, iskusni napadač poručuje:

"Potrudićemo se da nakon utakmice budemo još bliži tituli. U suštini, nema opuštanja dok matematički ne bude sve gotovo, ali mislim da nam je potrebno još samo nekoliko pobjeda".

Vuković zimus vratio u Mladost, koju je prošlog ljeta pogurao do drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope (gol protiv Nefčija u posljednjem minutu). Izvjesno je da će ekipa sa Starog aerodroma i predstojećeg ljeta biti protagonista evropskih mečeva, najvjerovatnije u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Nekadašnji napadač Zete, Budućnosti, splitskog Hajduka i korejskog Seongnama, postigao je četiri gola na sedam mečeva u ovoj polusezoni, ali još ne zna gdje će biti na ljeto i da li će uopšte biti u situaciji da juri Koraćev rekord.

"U solidnoj sam formi, dao sam četiri gola, vjerujem da će ih biti još do ljeta, te da ću opet pronaći inostrani angažman, što je cilj svakog igrača. U suštini, najvažnije je da osvojimo titulu, jer uvijek je dobro biti u šampionskom sastavu i biti dio šampionske priče", zaključuje Vuković.

Drugoplasirani Rudar gostuje Lovćenu, na čijoj će klupi - po drugi put - debitovati Milorad Malovrazić.

"Previše smo puta kiksnuli ovog proljeća, pa zaista mislim da je red da jednom odigramo kako treba i osvojimo tri važna boda. Jedan od tih kikseva bio je upravo protiv današnjeg protivnika pod Golubinjom kada smo jedva, u samom finišu, stigli do boda. Možda je sada prava prilika da taj dug vratimo sa kamatom i „pokorimo“ Obilića poljanu“, poručuje golman Rudara Miloš Radanović.

Pljevljaci strijepe i za drugo mjesto, jer trećeplasirana Budućnost ima samo dva boda manje. Ekipa Miodraga Vukotića gostuje Grblju u Radanovićima, gdje ima sjajan skor, čak sedam pobjeda zaredom.

Četvrtoplasirani Bokelj gostovaće Dečiću, i to Tuzima - ekipa Viktora Trenevskog će, naime, odigrati prvi meč na svom stadionu nakon tri mjeseca pauze zbog suspenzije terena.

Sutjeska u Nikšiću dočekuje posljednjeplasirani Mornar i pokušaće pobjedom da se vrati u trku za Evropu, dok je na Trešnjici borba za opstanak - Zeta protiv Petrovca.

Parovi 25. kola

SUTJESKA - MORNAR (16 sati) Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

DEČIĆ - BOKELJ (16) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

GRBALJ - BUDUĆNOST (16) Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

LOVĆEN - RUDAR (16) Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

ISKRA - MLADOST (16) Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

ZETA - PETROVAC (16) Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

Bonus video: