Benites želi da ostane u Njukaslu

1 komentar(a)
Rafa Benitez, Foto: AP/BETA
Rafa Benitez, Foto: AP/BETA
Ažurirano: 08.04.2016. 20:47h

Trener fudbalera Njukasla Rafael Benites odbacio je danas spekulacije da će na ljeto preuzeti reprezentaciju Španije, pošto želi da ostane u engleskom klubu.

Selektor Španije Visente del Boske otići će iz reprezentacije poslije Evropskog prvenstva u Francuskoj ovog ljeta, a španski mediji spekulišu da će ga zameniti Benites.

Bivši trener Liverpula, Real Madrida i Čelsija rekao je da je koncentrisan na posao u Njukaslu i opstanak u Premijer ligi. Njegov ugovor sa crno-bijelima biće raskinut ako klub ispadne u drugu englesku ligu, Čempionšip.

"Ja sam trener Njujkasla i želim to da budem i sljedeće sezone. Zadovoljan sam u klubu. Uvijek je pozitivno kada ljudi pričaju o vama. Selekcija Španije je jedna od najboljih ekipa na svijetu, ali sada sam koncentrisan na klub i želio bih da ostanem u Njukaslu neko vrijeme", rekao je Benites, prenijeli su britanski mediji.

On je dodao da je selektor Španije Del Boske njegov prijatelj i da su dobro sarađivali.

"Bio sam njegov pomoćnik kada je predvodio Real Madrid, on zna kako radim. Ali, mislim da ću ostati u Njukaslu neko vrijeme. Uvjeren sam da ću ostati u Premijer ligi, pa ne razmišljam o drugim opcijama", rekao je Benites.

Fudbalere Njukasla čeka velika borba za opstanak u Premijer ligi. Crno-bijeli su poslije 31 kola pretposljednji na tabeli sa 25 bodova i imaju šest bodova manje i utakmicu manje od Noriča koji nije u zoni ispadanja.

Bonus video: