Alegri: Ništa nije gotovo, moramo donijeti bodove iz Milana

0 komentar(a)
Masimilijano Alegri, Foto: Reuters
Masimilijano Alegri, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.04.2016. 15:34h

Sedam kola prije kraja italijanske Serije A branilac titule Juventus ima šest bodova više od Napolija, od koga je bolji u međusobnom skoru.

Peta uzastopna titula, 32 ukupno, je na dohvat ruke.

Ipak, iako će njegov tim u subotu posjetiti Milan sa 21. pobjedom i remijem u posljednja 22 kola, trener "stare dame" Masimilijano Alegri zadržava oprez.

"U fudbalu ništa nije jednostavno i ništa nije urezano u kamenu. Sve se može okrenuti. Zbog toga se moramo vratiti iz Milana s pozitivnim rezultatom.

Alegri je u Juve stigao u junu 2014. upravo iz Milana, koji je vodio od 2010. Slavio je u sva tri duela sa "roso-nerima" - prošle sezone "stara dama" je trijumfovala 1:0 na San Siru i 3:1 u Torinu, u kome je 21. novembra savladala sastav Siniše Mihajlovića minimalnim rezultatom.

"Milan je dobar tim, koji je uspio da pronađe rješenje za probleme sa kojima se suočavao ove godine. Naš rival je pobijedio Inter u derbiju, Fiorentinu... Moraćemo da damo sve od sebe ako želimo da pobijedimo."

Na konferenciji za medije uoči duela, Alegri je govorio i o svom nekadašnjem igraču Mariju Baloteliju.

"Rekao sam mu još dok sam bio u Milanu: u određenim trenucima Bog pomogne onima koji pomognu sami sebi. Mario je igrač s velikim potencijalom. O njemu ne mogu reći ništa loše, jer je u sezoni kada smo se borili za treće mjesto postigao 14 ili 15 golova u šest mjeseci. Nažalost, nakon toga se malo izgubio. Ali on je još uvijek mlad, ima 25 godina i ima još uvijek vremena da se oporavi. Sve zavisi od njega.

Bonus video: